14
velj
2022
Tjedni gramofon

Tjedni gramofon: Luka Kerečin

Luka Kerečin

Luka Kerečin /Sara B. Moritz

share

Tjedni gramofon je virtualni mixtape koje slažu naši kulturnjaci i glazbeni entuzijasti svakodnevice, a koji nisu sami po sebi glazbenici. Tjedno se družimo kako bismo vidjeli kakvim se zvučnim krajolicima okružuju u svojim životnim rutinama.

Jedan netipično neheavy soundtrack od mene. Stvoren za znojno stiskanje pod plahtom nakon što ste se dovoljno dugo pravili fini. Ima nešto u tom mračnom basu, bilo organskom ili sintetičkom, koji već desetljećima ljude baca u trans. Bilo da se radi o titanima jugotronike kao što je Mandić, bolesnih Jakartinih bas linija, draguljima hrvatske elektronike poput Plastic Knives i Plazmaticka ili pak hip hopu naklonjenim basčinama koje isporučuju Grše i z++, mislim da je ova playlista prava stvar za večernje sate, barem što se domaćih izvođača tiče.

Šteta što na streaming servisima nisam mogao pronaći dvije ozbiljne himne: “Mustafa” od Bebi Dol i cover legendarnog “On” još legendarnije slovenske Borghesie od strane domaćeg dua Florence Foster Fan Club. Jer jednostavno ne postoji bolji način za početi ovu playlistu osim riječima “on voli oštar seks i fijuk biča”. Ne zaboravi, čarape off, bass on!

 

Moglo bi Vas zanimati