25
lis
2021
Slušaj & Gledaj

U društvu skladatelja: Branimir Mihaljević

U-drustvu-skladatelja-Branimir-Mihaljevic

share

HDS ZAMP predstavlja podcast „U društvu skladatelja“ kojeg otvara razgovor sa skladateljem i producentom Branimirom Mihaljevićem, autorom pjesme „Tick-Tock“ s ovogodišnje Eurovizije. Mihaljević je ispričao sve o putovanju pjesme iz svog glazbenog studija na zagrebačkoj Trešnjevci do eurovizijske pozornice u Rotterdamu u razgovoru s Milanom Majerovićem-Stilinovićem…

Smatra li cijelu priču oko pjesme konačno uspješnom ili ne, koje su zasluge Miše Kovača za nastanak „Tick-Tocka“, kako je Albina otpjevala pjesmu prvi put kad je dobila note i tekst u njegovu studiju, tko je iz hrvatske delegacije bio potpuno slomljen kad se pjesma nije plasirala u finale Eurovizije te kakav je osjećaj naći se u punoj koncertnoj dvorani poslije toliko vremena nakon izbijanja epidemije, otkrio je Mihaljević u zanimljivom, jednoipolsatnom razgovoru. Uz to, podijelio je i ekskluzivne, do sad javno neobjavljene snimke „iza scene“, od svog studija do nizozemske mega-pozornice.

„Sebe i dalje vidim kao zaigranog dječarca koji voli to što radi. Za mene je uspjeh čuti da se netko uz moje pjesme zaljubi, da mu one prizivaju lijepe uspomene ili da uživa u njima vozeći se na posao – to je uspjeh!“, objasnio je Mihaljević najavivši i novu suradnju s Albinom te pravac u kojemu planiraju kreirati njezinu daljnju karijeru u zemlji, regiji i svijetu.

Uz eurovizijske teme, podcast se dotaknuo i kreativnog procesa, stanja aktualne pop produkcije u Hrvatskoj, budućnosti autorskih prava i Zagrebačkog festivala kojemu je Mihaljević umjetnički ravnatelj, a saznali smo i kako je njegova pjesma, duet Željka Bebeka i Olivera Dragojevića „Ako voliš ovu ženu“, spasila jedan brak.

Voditelj: Milan Majerović-Stilinović
Urednici: Josip Radić i Milan Majerović-Stilinović

Brani

Moglo bi Vas zanimati