13
ožu
Video priče

32. muzički biennale Zagreb

MBZ Priče

MBZ Priče

MBZ Priče

share

MBZ Priče – pogled u ideje i svijet 32. MBZ-a

Od improvizirane glazbe do novih tehnologija, preko glazbe za djecu, politički obojane narudžbe za vokalne skladbe i glavne teme ovogodišnjeg Biennala – održivosti –  MBZ se najavljuje i u pet video-priča čije su autorice Petra Pavić i Dina Puhovski.

MBZ Priče ne najavljuju redom čitav program, već daju naslutiti bogatstvo tema i pitanja vezanih uz ovogodišnji festival.

Sljedeću u nizu očekujte već tijekom nadolazećeg tjedna, a sve epizode MBZ Priča, kao i podcasta, moći ćete pronaći na portalu Glazba.hr, u rubrici Slušaj & gledaj.

MBZ Priče, 32. MBZ

MBZ Priče – iz: opera rosa

Impro scena

U prvoj MBZ priči novog ciklusa, protagonisti su glazbenici okupljeni u projektu ‘Impronedjeljci’ koje organizira umjetnička organizacija Cargo.

opera rosa – MBZ Kidz

U središtu druge MBZ priče je opera rosa koja nastaje u koprodukciji s HNK Zagreb, a bit će izvedena u sklopu 32. Muzičkog biennala Zagreb. “Zamišljena je kao zajedničko putovanje onih najmlađih i njihovih roditelja, a cilj joj je ugoda, istraživanje, igra koja neminovno proizlazi iz susreta bebe sa zvukom.”

reMBZcycle

Program instalacija koje je za 32. MBZ odabrala Sara Salamon “propituje povezanost umjetnosti i ekologije te uopće odnos ljudskog čimbenika – bilo umjetničkog, bilo svakodnevnog – i samoobnove prirode.”

U Tunelu Sljeme, ispod Jadranskog mosta, u Galeriji Na katu uskoro će biti audio-video izvedbe i instalacije M I J E H Branimira Štivića, panacea /( Pjesme i napitak Luane Lojić i Tina Dožića te Zvučno zrcalo za krhotine br. 2 Sare Salamon.

Moglo bi Vas zanimati