03
stu
2023
Video priče

Otvorenje 60. Glazbene tribine

Online premijera dokumentarnog filma o Glazbenoj tribini

Odjeci generacija, Glazbena tribina

share

Ovogodišnja Glazbena tribina u Osijeku, uz bogati program koncerata i više govornih formata, donosi i premijeru dokumentarnog filma Odjeci generacija: 60 godina Glazbene tribine Hrvatskog društva skladatelja autorica Dine Puhovski i Petre Pavić, danas, 3. studenog u 22 sata u Osijeku, a paralelno i online na  Youtube kanalu HDS-a, čime će biti svečano otvorena ovogodišnja 60. Glazbena tribina.

Bogata i raznolika povijest, ali i puno toga što se događalo uz i pored glavnog programa manifestacije, teme su kojima su se bavile autorice, muzikologinje Dina Puhovski Petra Pavić.

Pozivu na intervjue odazvalo se šesnaestero sugovornika koji su iz različitih rakursa komentirali Glazbenu tribinu.

Odjeci generacija, Glazbena tribina

“Šesnaestero sugovornika predstavlja razne selekcijske i organizacijske pristupe, identificiraju promjene na Tribini tijekom desetljeća, prisjećaju se prvih dolazaka na Tribinu i prizivaju skladbe koje su na njih ostavile poseban dojam”.

Poseban segment svake Tribine bila su neformalna druženja, susreti i rasprave koje je Tribina omogućavala –  pa i provocirala, ističu autorice. Tema koja se, dakako, posebno nameće ona je o koncepciji Tribine, a prije svega o tome kamo će Glazbena tribina dalje. Razni sugovornici nude i zanimljivo različite odgovore, zaključuju.

Odjeci generacija, Glazbena tribina

Nagradno pitanje, pak, za sve one koji se sjećaju Tribine iz vlastitog iskustva, jest kojeg su se skladatelja sjetili gotovo svi sugovornici. Neka to pitanje dobije svoj odgovor na premijeri, poručuju Dina i Petra, a film zahvaljujući online prijenosu možete pogledati i ako niste u Osijeku. Komentari i osvrti na program Tribine, kao i film, slijede naredni tjedan na našem portalu.

Odjeci generacija, Glazbena tribina

Hotel Imperijal u Opatiji

 

Moglo bi Vas zanimati