09
kol
2024
Vijesti

Arsenov pregled elektronike

Nova izdanja: Andrea Ljekaj, Davor Tosovic, Eris, PEZNT, Phyter

Andrea Ljekaj, Davor Tosovic, Eris, PEZNT, Phyter

share

Domaća elektronička glazbena scena nastavlja bilježiti iznimno produktivne i kreativne trenutke, a ovo ljeto donosi nova uzbudljiva izdanja od istaknutih imena. Prethodno izdanje rubrike nađi ovdje.

Andrea Ljekaj – Terapiya

Najnovije, ukupno četvrto, izdanje domaće etikete ATJE potpisuje njen pokretač, Andrea Ljekaj. S EP-jem Terapiya, Andrea najavljuje i skorašnji izlazak vlastita albuma. EP sadrži dva autorska djela, ”Febra” i “Terapiya”, a karakterizira ih dinamična ritmika i vrlo kreativne sintesajzerske sekvence.

Davor Tosovic – ”Transfer”

Zagrebački producent Davor Tosovic nastavlja vrlo produktivnu godinu svojim posljednjim singlom ”Transfer”, objavljenom na njegovu SoundCloudu. Od početka 2024., Davor je nanizao nekoliko uspješnih samostalnih i Various Artists izdanja na Superordinate Dub Wavesu, Piranha Siberia Dubu i Apnea Lebelu.

Eris – Glimmers

Talijansko-hrvatski tandem ERIS, sa sjedištem u Berlinu, čine Enrica Falqui i Dea Dvornik, a njihov EP Glimmers donosi četiri stvari, kao prvo izdanje za etiketu Plexus. Njihova je glazba fuzija acida, techna i housea, a dosad se pojavljivala na izdanjima etiketa kao što su Warning, 20/20 Vision, Supreme, Cabaret i drugi.

Martin Brodin & Soul Samurai – ”How Good You Feel” (PEZNT Remixes)

PEZNT ima novi remiks – ovaj put riječ je o singlu ”How Good You Feel” švedskog producenta/DJ-a Martina Brodina, poznatog kao osnivača Deeplay Musica. MB Disco njegov je novi izdavački projekt koji je pokrenuo 2010., na valu tad popularnog nu disco trenda. ”How Good You Feel” realiziran je u suradnji sa Soul Samuraijem, a osim PEZNT-ova remiksa koji je predstavio i portal dmcworld.net, objavljeni su i remiksevi nizozemskog tandema Block & Crown.

Phyter – ”Out Of My Mind”

I riječki hard techno producent Phyter nastavlja svojim žestokim tempom objavljivanja nove autorske glazbe. U 2024. je već nanizao dvadesetak izdanja, kako za vlastiti Powercore Rave, tako i za etikete kao što su LW ili Wicked Wave. U srpnju je na svom Powercore Raveu objavio singl ”Psycho”, u suradnji sa Slovencem Celecom te posljednji, samostalni, ”Out Of My Mind.”

Moglo bi Vas zanimati