24
tra
2024
Vijesti

PREACH THE RIČ

Arrested Development i Bad Copy predvode hip-hop festival na Martinskoj

PREACH THE RIČ

share

PREACH THE RIČ s ponosom najavljuje ovogodišnje headlinere, američke legende Arrested Development i ništa manje slavni regionalni reperi Bad Copy nastupaju na drugom izdanju ovog festivala! 

PREACH THE RIČ, hip-hop festival zakazan je za 16. i 17. kolovoza na Martinskoj u Šibeniku. U dva dana ispunjena rimama i beatovima poluotok nasuprot Šibenika učinit će centrom hip-hop scene u Dalmaciji, i šire.

Arrested Development, višestruko platinasta, Grammyjem nagrađena grupa poznata je po svojoj nepresušnoj energiji koju prelijevaju u dušu žednoj publici. Prošlo je više desetljeća otkako su, tada mladi bend, Arrested Development udario je kontru tada dominantnom gangsta hip-hopu svojim prkosnim stihovima nade. Nastali 1988. u Atlanti, Arrested Development su prvi ikad hip-hop bend koji je 1993. dobio Grammyja u kategoriji “Najbolji mladi umjetnik”. Istaknuli su se svojim angažiranim tekstovima, na poziv redatelja Spikea Leeja napisali su pjesmu za film “X”, o legendarnom Malcolmu X-u. Posljednjih 20 godina Arrested Development održava rasprodane koncerte u doslovno svakom dijelu svijeta, a u kolovozu prvi put stižu u Šibenik na PREACH THE RIČ Festival.

Arrested Development

Arrested Development

Bad Copy su beogradska rap grupa koju čine Ajs Nigrutin, Wikluh Sky i Bdat Džutim Timbe, aktivni su još od sredine devedesetih. Poznati su po humoru u tekstovima punim slanga. Iza sebe imaju četiri studijska albuma: “Orbod ebej”, “Sve Sami Hedovi”, “Najgori Do Sada” i “Krigle” kao i mnogobrojna solo izdanja. Nakon sezone festivala najavljuju ulazak u studio i snimanje novog albuma.

Bad Copy

Bad Copy

Festivalska ulaznica po cijeni od 50 eura dostupna je na poveznici. Ulaznice je moguće kupiti i na svim prodajnim mjestima (online i fizičkim) platforme Entrio kao i Core Event. Uz festivalsku ulaznicu svaki posjetitelj ima pravo i na korištenje festivalskog kampa na lokaciji koje je uračunato u cijenu.

Moglo bi Vas zanimati