23
sij
2024
Cesarica

Nova kategorija

Cesarica digitalni besteller - nagrada za nauspješnije na streaming servisima

Cesarica digital bestseller

Cesarica digital bestseller

share

Još nas par dana dijeli od velikog finala prestižne glazbene nagrade Cesarica

U četvrtak, 25. siječnja s prijenosom uživo na HRT2 od 21:15 saznajemo kome će pripasti Cesarica za Hit godine.

Dvanaest finalista, dvanaest Hitova mjeseca u borbi je za onu najveću nagradu – Cesaricu za Hit godine. Dodjela će se održati u Zagrebu u HoB-u (bivša City plaza), crveni tepih već se priprema kako bi na njega kročila glazbena imena koja su obilježila 2023. godinu, a spremne su i nagrade, one za koje izvođači i publika već znaju, ali i jedna koja je najvažniji novitet ovogodišnje Cesarice.

Osim glavne nagrade, svake godine dodjeljuje se i nagrada za Hit autora, od prošle godine i Cesarica Besteller (nagrada izvođaču koji je ostvario najveću prodaju koncertnih ulaznica, po evidenciji HDS ZAMP-a), a od ove godine i Cesarica digitalni Besteller!

Riječ je o priznanju za izvođača s najvećim brojem streamova novih pjesama na glazbenim servisima tijekom protekle godine. Nagrada također obuhvaća i aktivnost slušatelja, a odnosi se isključivo na plaćene streaming servise poput Spotifyja, Deezera, Apple Musica i sličnih. U Hrvatskoj je trenutno više od 200 tisuća pretplatnika digitalnih glazbenih servisa i oni su trenutni pokazatelj trendova izvan uobičajenih mainstream kanala poput radija i televizije, ali i nagovještaj smjera daljnjeg razvoja hrvatske glazbe.

Nova nagrada ukazat će na izvođače, bendove, ali i njihove autore, čiji se streaming podaci broje u milijunima, a osim nosa za hit, imaju i sluha za kreativno osmišljavanje svog digitalnog poslovanja i online prisutnosti. Digitalni Bestseller, temeljen na službenim podacima HDS ZAMP-a, potvrda je značaja i sve važnije uloge budućnosti hrvatske glazbe u njenoj sadašnjosti!

Dodjela nagrada Cesarica održat će se 25. siječnja u HoB-u (Bivša City Plaza Zagreb, Slavonska avenija 6) s početkom u 21:15, a dodjela će se prenositi uživo na HRT 2.

Moglo bi Vas zanimati