29
kol
2023
Vijesti

CHANSONFEST 2023.

Poziv za prijavu novih skladbi otvoren je do 16. rujna

Chansonfest 2023.

share

Umjetnička organizacija Chansonfest objavila je natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na Međunarodnom festivalu šansone Chansonfest 2023.

Chansonfest se održava pod pokroviteljstvom i uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Hrvatske diskografske udruge i Hrvatskog društva skladatelja.

U obzir dolaze radovi visoke umjetničke vrijednosti u kojima glazba i stihovi čine jedinstvenu cjelinu. Chansonfest nema natjecateljski karakter, a se sve skladbe izvode uživo. Prijava za natječaj treba sadržavati naslov skladbe, podatke o autorima, notni zapis (s tekstom i harmonijskim simbolima) ili demo snimku (cd ili mp3) te ispis stihova.

Autori odabranih skladbi obvezuju se u roku od 30 dana od dana objavljivanja rezultata natječaja potpisati s organizatorom izdavački ugovor.

Autori i izvođači skladbi odabranih za izvedbu prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe izvede, snimi i prenese preko radija i televizije, putem interneta, odnosno objavljivanja putem interneta digitalnim putem ili bilo kojim načinom (re)emitiranja te da ih objavi na nosaču zvuka i/ili  slike odnosno da neka prava snimljene izvedbe prenese na treću osobu. Sva ostala autorska i izvođačka prava autor, odnosno izvođač pridržava za sebe.

Odabrane skladbe bit će izvedene na Međunarodnom festivalu šansone „Chansonfest“ uz eventualni izravni ili odloženi radijski i/ili televizijski prijenos u četvrtak, 9. studenoga 2023. s početkom u 20,00 sati u Zagrebačkom gradskom kazalištu „Komedija“, Kaptol 9. Zagreb.

Rok predaje radova je 16. rujna 2023.

Radovi se šalju e-mailom na[email protected]

ili poštom na adresu:

HRVATSKO DRUŠTVO SKLADATELJA
Berislavićeva 9
10000 Zagreb, Hrvatska
Tel. 385 (0)1 4872 370; fax 385 (0) 1 4872 372

– Chansonfest

Chansonfest 2023.

Foto: Matej Grgić

Pročitajte tekstove naših autora Bojana Mušćeta i Maje Trstenjak o ranijm izdanjima Chansonfesta.

Moglo bi Vas zanimati