01
pro
2023
Vijesti

Digital Twin, Goran Cetinić-Koća i Piero Malkoč

Vibrafon i bubnjevi u Kneževoj, jazz i moog u Providurovoj palači

Digital Twin, Goran Cetinić-Koća i Piero Malkoč

share

Digital Twin: Filip Merčep i Boy van Ooijen 

Digital Twin, glazbeni duo sastavljen od Filipa Merčepa na vibrafonu i Boya van Ooijena na bubnjevima, najavljuje koncert na kojem će predstaviti autorsku glazbu spajajući digitalne inovacije s klasičnim elementima.

Njihova glazba prožeta je utjecajima hip-hopa, ambijentalnog zvuka, techna i klasične glazbe, a tijekom live izvedbe kombinirat će zvuk vibrafona i bubnjeva s elektroničkom trakom, pružajući publici široku i intrigantnu zvučnu paletu.

Koncert će se održati u petak, 1. 12., u 20 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, uz slobodan ulaz.

Digital Twin, Filip Merčep

Goran Cetinić-Koća i Piero Malkoč

Svestrani glazbenici Goran Cetinić-Koća i Piero Malkoč, dugogodišnji akteri splitske glazbene scene, donose eklektičan glazbeni doživljaj koji obuhvaća repertoar od Beatlesa, Milesa Davisa i Michela Petruccinija, do vlastitih skladbi, preplićući jazz, etno i synth zvuk.

Splićanin Goran Cetinić-Koća bio je samouki glazbenik sve do 22. godine kad se počeo baviti klasičnom gitarom koju je naposljetku diplomirao na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2018. godine. Član je Splitskoga gitarskog kvarteta ali i brojnih jazz i blues bendova.Samozatajan i nenametljiv, usmenom se predajom publike prometnuo u jednog od vodećih dalmatiskih blues i jazz ambasadora.

Piero Malkoč diplomirao je kontrabas na glazbenoj akademiji u rodnoj Ljubljani, gdje je i započeo njegov interes za suvremenu glazbu. Godine 2006. postaje članom Slovenske filharmonije, a dvije godine kasnije Orkestra mariborske opere. Bavio se glazbom i za kabaret i kazalište, a 2010. godine postaje vođa dionice kontrabasa Opere Hrvatskog naradnog kazališta u Splitu.

Koncert je na rasporedu u utorak, 5. 12., u 20 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Ulaznice su dostupne putem interneta i fizičkoj prodaji na info pultu Providurove palače u subotu od 11 do 13 sati, te u ponedjeljak i utorak od 11 do 13 i od 18 do 20 sati.

– Koncertni ured Zadar

Moglo bi Vas zanimati