18
lis
2022
Vijesti

Hollywood Music in Media Awards (HMMA) 2022

Dina Rizvić nominirana za dvije holivudske nagrade

dina rizvic

Nominirana Dina Rizvić / Matej Grgić

share

The Hollywood Music in Media Awards (HMMA) prva je skupina glazbenih nagrada koja odaje počast originalnim skladbama (pjesme i soundtrack) u svim globalnim formama vizualnih medija. Nominacije otpočetka zastupaju nominirane i pobjednike na nagradama Golden Globes, Oscar i Emmy. Glavno događanje jest prijenos dodjele nagrada uživo s nastupima, prezentacijama slavnih, odavanjima počasti ikonama glazbene industrije, dodjela nagrada skladateljima, tekstopiscima i umjetnicima.

Hrvatska je skladateljica i glazbenica Dina Rizvić nominirana s za dvije autorske skladbe “Imaginarium” i “Last Minute” u kategoriji za Novi i perspektivni skladatelji (New/emerging Composer) i Znanstvene fantastike/Fantasy (SF/fantasy).

Ova 29-godišnjakinja iz Labina već nekoliko godina živi, studira i radi u Londonu kamo je otišla nakon što je stekla diplomu najvećeg svjetskog nezavisnog glazbenog učilišta, Berklee College of Music u Bostonu. Odnedavno je i suvlasnica producentske te diskografske kuće Cliff End Records. Razgovor Ane Hotko s Dinom pročitajte ovdje.

Moglo bi Vas zanimati