09
stu
2021
Vijesti

Dobrodošli na Glazba.hr - novi centar hrvatske glazbe!

share

Hrvatska glazbena scena dobila je novi središnji medij koji će iz dana u dan javnost informirati o glazbenim događajima i novostima te kojem će glazba biti – jedina tema.

Intervjui, vijesti, osvrti i kritike te sve ono što je nedostajalo u medijskom prostoru sada će biti nadohvat jednog klika, na mjestu pod nazivom – Glazba.hr

Glazba.hr portal je koji svakodnevno donosi najrelevantnije i najzanimljivije sadržaje iz svijeta glazbe te popratne industrije, uz poseban naglasak na hrvatski autorski rad. Čini ga kolektiv s višegodišnjim iskustvom u glazbenom novinarstvu čiji će svakodnevni zadatak biti stvarati sadržaj o domaćoj glazbenoj sceni.

Kritičkim djelovanjem i isticanjem autorskog rada ekipa iza portala doprinosit će osvještavanju šire javnosti o ozbiljnosti glazbenog djelovanja u Hrvatskoj, bez obzira na žanr te davati uvid u stvaralački proces, iznositi zanimljive činjenice vezane za sve karike u lancu glazbene industrije. Kreativna direktorica portala je dugogodišnja glazbena novinarka, dr. sc. Maja Trstenjak.

“Čast mi je biti dijelom ove priče koja će na jedan zanimljiv i pozitivan način utjecati na razvoj glazbene scene u Hrvatskoj. Tradicija glazbenih portala u Hrvatskoj je dugogodišnja i upravo su glazbeni portali ti koji su nosili našu scenu i promovirali ju, budući da je u mainstream medijima danas jako malo ili gotovo ništa prostora za glazbu. Mnogo je događaja trenutno na sceni koja je živa, ima svoje specifičnosti, ali i mjesta za unapređenje, a na nama je da ističemo najbolje, uviđamo mjesta za napredak i održavamo ju zdravom, sa što većom publikom, pritom se ne ograničavajući na žanrove. Mjesto gdje se na isti način piše o klasici, jazzu, popu, rocku, hip-hopu, trapu… To je glazba.hr, gdje će svatko pronaći nešto za sebe i otkriti nešto novo, jer je svima zajedničko to da volimo glazbu i uživamo u njoj. Čitatelj će naići na spisateljsko iskustvo, na novinarsku objektivnost i kritiku, stoga će zasigurno biti uzbudljivo”, rekla je kreativna direktorica novog portala.

Na portalu nema žanrovskog ograničenja ili razdjeljenja, sukladno najnovijim navikama slušatelja, već se promovira i ističe kvalitetan rad uz kritičko usmjeravanje i poticaj za napredak gdje je to potrebno. Javnosti portal, kao centralno mjesto za dobivanje informacija, pojašnjava procese koji stoje “iza scene” te donosi mišljenja raznih profesionalaca, glazbenika i ostalih sudionika glazbene industrije, čime se pozitivno utječe na promociju glazbenog stvaralaštva.

Portal Glazba.hr utemeljilo je Hrvatsko društvo skladatelja.

Zapratite nas i na društvenim mrežama – Facebook & Instagram.

Moglo bi Vas zanimati