14
pro
2023
Vijesti

KOIKOI, Klinika Denisa Kataneca, Smrdljivi Martini i Dža ili Bu

Drugi rođendan Radio Tvornice

Radio Tvornica

Radio Tvornica

share

Drugi rođendan Radio Tvornice uz KOIKOI, Kliniku Denisa Kataneca, Smrdljive Martine i Dža ili Bu

Radio Tvornica zaokružuje svoju drugu godinu postojanja velikom koncertnom večeri. Na slavlju drugog rođendana u petak, 26. siječnja u Tvornici kulture nastupit će čak četiri sjajna benda: KOIKOI, Klinika Denisa Kataneca, Smrdljivi Martini i Dža ili Bu. 

Radio Tvornica obilježava već dvije godine svog uspješnog djelovanja. Uvijek inovativni i drugačiji, svakodnevno uveseljavaju i informiraju slušatelje, predstavljaju novu, urbanu glazbu i kulturne sadržaje, obavještavaju o novim događanjima, promiču zelene teme te aktivan i zdrav život – uvijek na kreativan i zabavan način, drugu godinu za redom. Radio je dostupan 24/7 na https://www.radiotvornica.hr/ te kao prvi privatni digitalni radio na DAB+ platformi. 

Nakon eksplozivne proslave prvog rođendana, ekipa Radio Tvornice ove je godine za svoj rođendanski tulum izabrala četiri moćna benda.

Beogradski KOIKOI protresao je zagrebačku publiku u studenom svojim nastupom u Močvari, a u siječnju se zasluženo penju i na veliku pozornicu Tvornice. Svojim posebnim zvukom koji sačinjava fuzija žanrova, od indie rocka, preko tradicionalne glazbe i elektronike, ova četvorka lako začara slušatelje i baca ih u glazbeni trans koji se često gotovo pretvara u rave party. Njihov je debitantski album ”Pozivi u stranu” na krilima sjajnih singlova „Misisipi“, „Hrast“ i „Krinolina“ oduševio čitavu regiju. Pjesmom ”Putem mimoze” koju su zasad izvodili samo na live nastupima, a koja će se naći na drugoj Hali Gali kompilaciji, nagovijestili su novi materijal. 

Klinika Denisa Kataneca početkom listopada održala je svoju uspješnu velebnu promociju hvaljenog drugog studijskog albuma ”Kao Zao Kor” i potvrdila da se nalazi među miljenicima zagrebačke publike. Emotivan je koncert u Velikom pogonu bio praćen zborskim pjevanjem, plesom i kolektivnom srećom, a to će ponoviti i u siječnju. Klinika se žanrovski opisuje kao mješavina avant-folka, shoegazea, psihodelije i eksperimentalne glazbe, a ističe se svojim jedinstvenim zvukom i dirljivim, iskrenim stihovima. Bend iza sebe ima EP ”Rode”, debitantski album ”Jada Jada” te aktualno izdanje ”Kao Zao Kor”. Denis, Karlo, Brane i Vinko posebno se ističu svojim koncertima, za koje su se pobrinuli da budu posebno mjesto ljubavi, topline i zajedništva, a s kojih svi odu malo bolji i sretniji. 

Bend Smrdljivi Martini osnovao je trio srednjoškolaca 2021. godine s ciljem prijave na Superval, festival školskih bendova. Iako su se na festival prijavili iz šale, svojim su si nastupom priskrbili brojne obožavatelje. Osim u Tvornici kulture, svirali su u mnogim zagrebačkim klubovima te u Rijeci, Sisku, Sarajevu i na Krku, a dobili su priliku predstaviti se i na SHIP-u, prvom punokrvnom hrvatskom showcase festivalu u Šibeniku. Bend čine Lovro Urlić na vokalu i električnoj gitari, Noa Klemenčić na pratećem vokalu i bas gitari te Nikola Andrašić na bubnjevima. Smrdljivi Martini od početka sviraju autorske pjesme koje najčešće tematiziraju generacijske probleme, fore, najbolje kombinacije hrane, ljubav i grad. Uz žestoki punk rock u svoju glazbu često unose elemente funka i alternative. Njihove pjesme tjeraju publiku na moshpit i konstantno headbanganje. 

Dža ili Bu jedan je od najistaknutijih punk rock bendova 90-ih i 2000-ih, a nakon nastupa u sklopu Burn Out četvrtka, vraćaju se u Zagreb po repete. Svojim su koncertom ove jeseni obilježili 36 godina karijere, a publika će ponovno dobiti priliku za putovanje njihovom bogatom diskografijom. Dža ili Bu iza sebe imaju čak 8 studijskih albuma i preko 700 odsviranih koncerata, a tijekom godina svoj su zvuk mijenjali pod utjecajem različitih žanrova – od sirovog punka do mekšeg rokenrola. Bend je ipak uvijek ostao vjeran svom beskompromisnom stavu te politički angažiranom i društveno provokativnom lirskom stilu zbog kojeg su često bili cenzurirani, a nastupi često zabranjivani. Svoje su posljednje izdanje ”Jasno i glasno” objavili 2022. godine, a presjek glazbenog kataloga odsvirat će i na rođendanu Radio Tvornice. 

Ifka, Šaman, Renči, Tibor i Mićo poznata su ekipa Radio Tvornice koja priprema tulum za pamćenje i poziva vas da uz vrhunske koncerte s njima proslavite drugi rođendan. 

Ulaznice po early bird cijeni od 12 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Nakon što se ograničeni kontingent rasproda, cijena ulaznice iznosit će 14 eura.

Moglo bi Vas zanimati