09
lip
2023
Vijesti

Dubrovački simfonijski orkestar - Đana Kahriman - Pavle Zajcev

Mendelssohn i Beethoven na Dubrovačkom glazbenom proljeću

Dubrovački simfonijski orkestar i Đana Kahriman pod ravnanjem Pavla Zajceva

Đana Kahriman i DSO u Kneževom dvoru

share

Dubrovački simfonijski orkestar i Đana Kahriman pod ravnanjem Pavla Zajceva nastupit će 9. lipnja u atriju Kneževa dvora u sklopu niza izvedbi proljetne koncertne sezone Dubrovačko glazbeno proljeće.

Dubrovački simfonijski orkestar i Đana Kahriman pod ravnanjem Pavla Zajceva

Koncert će se započeti Beethovenovom uvertirom Egmont, potom će violinistica Đana Kahriman nastupiti u Mendelssohnovom Koncertu za violinu i orkestar br. 2 u e molu, dok će u drugom dijelu koncerta publika moći čuti Beethovenovu Simfoniju br. 8.

Đana Kahriman

Dubrovački simfonijski orkestar i Đana Kahriman pod ravnanjem Pavla Zajceva

Đana Kahriman sa sedam godina započinje učenje violine u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, u klasi prof. Ivančice Kalanj. Godine 2011. diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Leonida Sorokowa, kod kojeg je nastavila i umjetničko usavršavanje. Višestruka je dobitnica prvih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Od solističkih koncerata izdvajaju se nastupi na Dubrovačkim ljetnim igrama, Osorskim glazbenim večerima, Samoborskoj glazbenoj jeseni, Glazbenim večerima u sv. Donatu, Festivalu hrvatske glazbe u Beču, Memorijalu Franjo Krežma, ciklusu Virtuoso, Glazbenoj sceni Amadeo, Muzičkom biennalu, Festivalu mladih glazbenika u Litvi, promociji Dubrovnika u New Yorku.

Dobitnica je nagrade Stjepan Šulek i Ivo Dražinić. Od 2011. članica je Zagrebačkih solista, a od 2015. koncertna majstorica Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Pavle Zajcev

Dubrovački simfonijski orkestar i Đana Kahriman pod ravnanjem Pavla Zajceva, Dubrovačko glazbeno proljeće

Pavle Zajcev, dirigent

Pavle Zajcev diplomirao je violončelo na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Valtera Dešpalja nakon kojeg se usavršavao na poslijediplomskom studiju na Muzičkoj akademiji u Baselu u klasi prof. Ivana Monighettia.

Kao solist nastupao je uz Zagrebačku filharmoniju, Zagrebačke soliste, Simfonijski orkestar HRT-a, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar i Dubrovački simfonijski orkestar. Kao komorni glazbenik nastupao je u raznim sastavima, a 1997. osniva Zagrebački klavirski trio s kojima osvaja brojna priznanja i nagrade.

Od 2002.-2010. godine bio je solo-čelist u Simfonijskom orkestru HRT-a, od 2005. radi kao docent, a od 2013. kao izvanredni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Godine 2023. diplomiao je dirigiranje u klasi prof. Mladena Tarbuka na Muzičoj akademiji u Zagrebu za vrijeme kojeg je ostvario brojne nastupe uz razne ansamble Muzičke akademije.

Kao gostujući dirigent redovno nastupa sa Zagrebačkom filharmonijom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, orkestrom opere HNK „Ivan pl. Zajc“ u Rijeci, Zadarskim komornim orkestrom te Orkestrom mladih glazbenika. Redovno snima za HRT.

Ulaznice za koncert dostupne su u sustavu ulaznice.hr, a popusti za građane
ostvarivi su isključivo na blagajni DSO-a. Broj za informacije je 091 613 7314.

– DSO

Moglo bi Vas zanimati