18
tra
2023
Vijesti

Dubrovački simfonijski orkestar

Najavljeno Dubrovačko glazbeno proljeće

DSO u Kneževom dvoru

share

Dubrovačko glazbeno proljeće, proljetna koncertna sezona Dubrovačkog simfonijskog orkestra, započet će 20. travnja te kroz puna dva mjeseca publici donijeti brojne koncerte na kojim će gostovati solisti iz Dubrovnika, Hrvatske i inozemstva.

Dubrovačko glazbeno proljeće

Dubrovačko glazbeno proljeće

Proljeće započinje nastupom Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem njegovog dirigenta Ivana Huta te uz jednog od najistaknutijih predstavnika mlađe generacije hrvatskih klarinetista, Brunu Philippa. Na programu ovog koncerta naći će se djela Sorkočevića i Beethovena, dok će publika solistu moći čuti u Mozartovom Koncertu za klarinet u A duru. Koncert će se održati u crkvi Male braće s početkom u 20.30 sati.

Bruno Philipp

Glazbeno proljeće nastaviti će se recitalom violinistice Loris Grubišić i pijanistice Jadranke Garin u Saloči od zrcala u ponedjeljak, 24. travnja. Ove istaknute glazbenice izvesti će djela Tartinija, Mozarta, Francka i splitskog skladatelja Vladu Sunka.

U Dubrovniku će gostovati i jedan od najtalentiranijih europskih dirigenata, Valentin Egel koji će orkestrom ravnati na koncertu 27. travnja, dok će publika na ovom koncertu u Haydnovom Koncertu za rog i orkestar br.2 u D duru čuti prvu hornu DSO-a, Tonija Kursara.

Toni Kursar

Početkom svibnja započinju i koncerti u atriju Kneževa dvora, a za prvi ovogodišnji koncert u Dvoru, koji će se održati 4. svibnja, očekuje nas nastup fagotista Matije Novakovića s DSO-om pod ravnanjem Ivana Huta.

Ivan Hut

U nastavku proljetne koncertne sezone, tu su i nastupi Gudačkog kvarteta DSO-a i sopranistice Marije Kuhar Šoša, potom koncert mladih glazbenika s područja županije, čitav ciklus posvećen velikom Ludwigu van Beethovenu pod nazivom Beethoven piano ciklus, a koji se sastoji od tri koncerta uvaženog pijanista Đura Tikvice s DSO-om i dirigentima Urošem Lajovicem i Ivanom Hutom.

U znaku tanga biti će večer 20. svibnja, kada će s Brass&Percussion ansamblom DSO-a nastupiti violončelist Vid Veljak. Aranžmane za ovu zanimljivu glazbenu večer priređuje nam Damir Butigan.

U lipanj ćemo ući glazbom Dubravka Detonija i Georgesa Bizeta. Orkestar će 1. lipnja izvesti Detonijeve „Preobrazbe“, „Zaboravljene muzike“, „Muziku a cinque za gudače“, i „Kvintet za glasovir i gudački kvartet“ gdje će se DSO-vim članovima pridružiti pijanist Danijel Detoni. Koncertom će ravnati maestro Ivan Hut.

Dubrovački simfonijski orkestar

Danijel Detoni i Ivan Hut uz Dubrovački simfonijski orkestar

Ljubitelji španjolske glazbe 6. lipnja moći će uživati u djelima E. Granadosa, I. Albéniza i J. Malatsa u izvedbi mladog gitarskog virtuoza Zlatka Josipa Grgića, kojeg su Španjolci prozvali „Šaptačem Torresa“.

Zlatko Josip Grgić

U lipnju ćemo s orkestrom i maestrom Pavlom Zajcevim poslušati i DSO-ovu koncert majstoricu Đanu Kahriman. Potom u Gradu gostuju Splitski virtuozi i pijanistica Vesna Podrug, slijedi iznimno zanimljiv program pod nazivom „Od baroka do rumbe“ koji će izvesti Zoltan Hornyanszki i István Römer; zatim violinist Dan Zhu s orkestrom donosi osam godišnjih doba (Vivaldijeva Četiri godišnja doba i Piazzollina Četiri godišnja doba Buenos Airesa), dok će Dubrovačko glazbeno proljeće s Gudačkim kvartetom DSO-a zaključiti naša renomirana violončelistica, Monika Leskovar, 20. lipnja.

Monika Leskovar

Dva mjeseca vrhunskih glazbenih događanja Dubrovački simfonijski orkestar građanima i gostima priređuje uz podršku Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika, Ministarstva kulture i medija RH, Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatske turističke zajednice.

Program događanja je dostupan na web stranici DSO-a, a na broj 0191 613 7314 moguće je dobiti sve informacije o ulaznicama.

Moglo bi Vas zanimati