02
stu
2023
Vijesti

ADVENT

Dvije izvedbe Orašara i ovoga prosinca u Lisinskom

Dvije izvedbe Orašara

share

Već tradicionalno, Lisinski uljepšava i ovogodišnji advent omiljenom baletnom božićnom bajkom, čija je prva izvedba već rasprodana.

Dvije izvedbe Orašara

Za nešto više od mjesec dana na pozornici Lisinskog očekuje nas božićna čarolija Orašara u novome ruhu: virtuozni plesači predstavit će se u novim raskošnim kostimima, a pozornica će zablistati u dekoracijama kreativne scenografije uz posebne svjetlosne efekte koji će ovu veličanstvenu baletnu bajku i glazbu Čajkovskog učiniti apsolutno nezaboravnima.

Solisti i baletni ansambl koje će ugostiti Lisinski priznati su i višestruko nagrađivani baletni umjetnici iz poznatih europskih baletnih kuća, okupljeni u poznatu baletnu trupu Ukrainian Classical Ballet.

Uoči zagrebačkog gostovanja, umjetnički ravnatelj trupe Ivan Žuravljov podijelio je svoj doživljaj Božića i otkrio neke od noviteta koje donose nove izvedbe Orašara u Lisinskom:

„Za neke je Božić povod za druženje s najmilijima, uz svečani ukusni obrok pored kamina uz zvukove pucketanja vatre u kaminu. Nekima je to miris borovih iglica i atmosfera nadolazećeg čuda i čarolije, a nekima je to još jedan razlog da pomno biranim darovima pokažu svoju ljubav i pažnju… Svaki od tih trenutaka odjekuje svečanim, a ujedno nježnim i romantičnim notama svima omiljenog Orašara, koji će ove godine sve oduševiti svojim potpuno novim izgledom. Imat ćemo jedinstvenu priliku potpuno uroniti u događanja te bajkovite priče, zahvaljujući bogatoj scenografiji i obilju scenskih rekvizita koji će ispuniti cijeli prostor. Očekuje Vas pravi svečani ugođaj uz brojne kandelabre s upaljenim svijećama, velik ugodan kamin oko kojeg se odvija radnja, antički stupovi ovijeni nježnim buketićima cvijeća koji nas prenose u bajkovit svijet čarolije, šaroliki kostimi inspirirani francuskim gozbama i balovima, raznovrsni specijalni efekti i još puno toga. Nemojte propustite priliku pogledati svima omiljenu bajku ispričanu na potpuno nov način!”

Dvije izvedbe Orašara

Subotnja izvedba, 9. prosinca već je rasprodana, stoga požurite po svoje ulaznice za izvedbu dan poslije – u nedjelju, 10. prosinca!

Ulaznice za izvedbu 10. prosinca, po cijenama od 22 do 50 eura, dostupne su na blagajnama Lisinskog i online.

Moglo bi Vas zanimati