03
stu
2023
Vijesti

Omiljena sinjska četvorka

M.O.R.T. u Tvornici kulture

M.O.R.T.

M.O.R.T. /Matej Grgić

share

Omiljena sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. održat će veliki koncert u Tvornici kulture.

Gotovo godinu dana nakon objave hvaljenog petog studijskog albuma Samo hrabro i bezveze!, u subotu, 2. ožujka 2023. godine, M.O.R.T. će nastupiti u Zagrebu.

M.O.R.T. čine Ivan Katić John na vokalu, Bože Blajić Zvrk na gitari, Jakov Maleš Kikos na basu i Milan Mijač Mile na bubnjevima. Peti je studijski album, Samo hrabro i bezveze!, žestoka četvorka snimala za vrijeme lockdowna, a već po svom izlasku dobio je fantastične recenzije, kao i prognozu po mnogima jednog od najboljih albuma godine.

Materijal je snimljen u mostarskom studiju Pavarotti, dok je miks i master albuma radio Mark Mrakovčić uz asistenciju benda. Album čini 11 neukrotivih pjesama u koje je bend ulio sav svoj bijes i sve svoje frustracije ne pristajući ni na kakve kompromise.

M.O.R.T. broji preko 400 koncerata, nastupe po Britaniji, Irskoj, Austriji, Bugarskoj te nizu festivala u Hrvatskoj i regiji. Osim bogatog koncertnog iskustva i vjerne publike, epitet ”najboljeg albuma godine” nije im stran. Bend je tijekom godina zaradio brojne nagrade i nominacije, od kojih se ističu dvije nominacije za Porin 2015. godine: u kategoriji Novog izvođača godine, dok je album Tužna kocka nominiran za Najbolji rock album godine.

Nakon brojnih festivalskih i klupskih nastupa, slavlje će novog izdanja hrabro zaokružiti i koncertom u Velikom pogonu. Opasni riffovi, razorna ritam sekcija, sirova svirka i katarzična izvedba ujedinit će energije benda i publike u Tvornici kulture u ožujku sljedeće godine.

”Samo se ti smiji”, ”Mali Isus”, ”Buka u glavi”, ”Draga majko”, ”Nibiru”, ”Nina”, ”Na cesti”, ”Plamen što kriješ” i ”Olovni vojnici” napokon će odjekivati u Šubićevoj. John, Zvrk, Kikos i Mile spremni su još jednom pokazati Zagrepčanima svoj sinjski punk blues rock.

Ulaznice

Ulaznice po early bird cijeni od 13 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Regular cijena ulaznice iznosit će 15 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 17 eura.

Moglo bi Vas zanimati