09
svi
2024
Vijesti

Audio-vizualni projekt s ciljem promocije domaće nezavisne scene

Eksperiment priprema Rokenrol popodne

Eksperiment: Rokenrol popodne

Eksperiment: Rokenrol popodne

share

Eksperiment se vraća i priprema Rokenrol popodne! Drugačiji koncept inovativnog audio-vizualnog projekta s ciljem promocije domaće nezavisne scene tijekom sljedećih će nekoliko mjeseci uveseljavati Zagrepčane u različitim kvartovima, a već ove subote, 11. svibnja 2024. godine u Park Ribnjak donosi dvostruki pop up koncert. 

Eksperiment: Rokenrol popodne

Rokenrol popodne dio je programa Eksperimenta koji će u sljedećih nekoliko mjeseci oživljavati zagrebačke kvartove. Uz eksplozivan moment iznenađenja, s tajnim i misterioznim lineupom, na neuobičajenim gradskim lokacijama u sunčanom eksterijeru te s ciljem decentralizacije kulturnog sadržaja u Zagrebu, Eksperiment će ponuditi publici priliku da u posebnom i opuštenom ambijentu Parka Ribnjak uživa u koncertima sjajnih izvođača domaće scene. Subotnji će piknik na suncu i dekici dobiti jedinstvenu zvučnu kulisu, a Zagrepčani i ostali posjetitelji dobit će priliku da čuju i otkriju novu glazbu te uživaju u umjetnosti. Koncert će se snimati i kasnije objaviti u obliku live sessiona na YouTube kanalu Eksperimenta, platformi za emitiranje koncerata kraćeg formata raznih autorskih glazbenika domaće scene. Događaj se ostvaruje u suradnji s Umjetničkom organizacijom Studio tres pas i Scenom Ribnjak, a cilj je projekta promocija nezavisnih mladih glazbenika putem snimljenih sessiona, suradnja mladih intermedijalnih umjetnika te okupljanje i privlačenje publike različitih uzrasta i afiniteta. 

Subotnje je popodne (i predvečer) rezervirano za Eksperiment koji donosi pravo osvježenje na scenu – javno mjesto pretvara u mali koncertni prostor i ultimativni the place to be. Rokenrol popodne u Zagreb donosi inovativni koncept koji uključuje elemente iznenađenja i neposrednosti, a popodnevna rokenrol svirka priuštit će publici novo glazbeno iskustvo u prirodi, podalje od gradske vreve. Ulaz na događaj je slobodan, a lineup i satnica bit će objavljeni na društvenim mrežama Eksperimenta i Studija tres pas na sam dan koncerta.

Moglo bi Vas zanimati