09
svi
2024
Vijesti

Novi koncert serijala “B strana”

Krankšvester se vraća na pozornicu Vintage Industrial Bara

Krankšvester / foto: Marko Lopac

Krankšvester / foto: Marko Lopac

share

Gotovo točno godinu dana od svog prvog intimnog nastupa u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, osječki hip-hop duo Krankšvester vraća se na pozornicu ovog kluba.

U četvrtak, 16. svibnja, priređuju novi koncert serijala “B strana” u sklopu kojeg izvode pjesme koje se rijetko nađu na njihovoj regularnoj set-listi. Zbog iznimnog interesa publike, preostao je još ograničeni broj ulaznica.

Dobri dečki 3ki Stil i Sett su na Valentinovo ove godine objavili novi studijski album, naslovljen “Dobri dečki”, koji su nekoliko dana kasnije predstavili i uživo pred rasprodanom Tvornicom kulture, na tradicionalno Švesterovo. 

Novi album donosi ukupno 16 pjesama, kao gostujuća imena pojavljuju se Sajsi MC i SHIN, a izdanje je najavljeno singlovima “Rat će” i “Šta bi ti”. Po objavi albuma, kao jedan od favorita publike istaknula se pjesma “Alkohol i Blud” ft. Shamso 69, koja je zatim predstavljena i kao zaseban singl s pratećim videospotom te je vrlo brzo ušla i u YouTube Trending. Kako otkrivaju Krankšvester: “Pjesma je posvećena dijaspori, spot je radio Marko Dalić i sniman je u Baranji”.

Osječki rap duo Krankšvester, ujedno i dobitnici nagrade Porin za Najbolji album hip-hop glazbe 2022. godine, aktivno djeluje od 2010. godine, a publiku su osvojili svojim beskompromisnim i sarkastičnim izričajem. Klasici kao što su “Zatresi guz”, “Ružne ribe”, “Dubai”, “Gaber ili “Slava” apsolutni su koncertni favoriti i nezaobilazni dijelovi svake njihove set-liste.

Na koncertu “B strana” u četvrtak, 16. svibnja u Vintage Industrial Baru izvest će set-listu ispunjenu pjesmama koje rijetko izvode uživo, a publika je ponovno iskazala izniman interes za njihov nastup. Tako su online ulaznice već rasprodane, dok je u prodaji preostao ograničeni broj fizičkih ulaznica, dostupan na prodajnim mjestima u Drito Baru, Rockmarku i Dirty Old Shopu. Organizator koncerta je yem, koji poručuje: “Nastavljamo sa tradicijom, Krankšvester izvodi pjesme koje ne izvode nikad, B strana u Vintage-u!”

Moglo bi Vas zanimati