05
velj
2024
Vijesti

Jubilarno deseto izdanje

Festival MENT Ljubljana objavio cjelokupni program

10. MENT showcase festival

10. MENT showcase festival

share

Festival MENT Ljubljana objavio cjelokupni program za jubilarno deseto izdanje!

Hvaljeni i višestruko nagrađivani showcase festival, MENT Ljubljana, ove će godine prvi put trajati četiri dana, od 21. do 24. veljače. Najznačajniji novitet jubilarnog izdanja je CE/MENT, dio festivala koji je posvećen elektronskoj glazbi i klupskoj sceni. Kao i svake prethodne godine, Hrvatska će biti više nego kvalitetno zastupljena, a predstavljat će je imena kao što su Analena, Babilonska, Black Dot, Mižerija, Seine, Strahinja Arbutina i ŽEN. Impozantna brojka od 120 govornika u konferencijskom dijelu festivala velik je mamac za sve profesionalce, ali i one koji bi glazbenu industriju htjeli bolje upoznati iznutra.

Još od svog prvog izdanja, MENT-ova vizija bila je pokazati nova imena i buduće zvijezde koje će oblikovati budućnost europske glazbene scene. Posebnost ove godine bit će pozornice čije su izvođače odabrali slovenski radio s nacionalnom frekvencijom Val 202, koncertni promotori Dirty Skunks, neovisna izdavačka kuća Moonlee Records i platforma Hali Gali. Čast da budu headlineri prve večeri pripala je slovenskoj indie senzaciji MRFY i energičnom ženskom cumbia kvartetu Los Bitchos iz Londona. 

MENT konferencija najveća je manifestacija ovog tipa na Balkanu, što potvrđuju i ovogodišnje brojke: 120 govornika, 33 panela (intervjui, okrugli stolovi, prezentacije i radionice), sedam MENToring sesija za mlade glazbene profesionalce i šest speed networking druženja.

Na konferenciji vrijedi istaknuti intervjue s vrlo renomiranim imenima kao što su: Ivan Novak (poznat i kao Ivo Saliger), jedan od osnivača Laibacha i Shawn Reynaldo koji spada u sam vrh pisaca o suvremenoj elektroničkoj glazbi. Tu su još Keith Miller, suosnivač londonskog festivala Wide Awake te agencije i izdavačke kuće Bad Vibrations, zatim Lauren Sohikian ispred berlinske butik PR agencije Modern Matters te Nikolina Finska, veteranka gaming industrije.

U petak će u konferencijskom dijelu dio programa biti posebno posvećen suvremenim trendovima u elektroničkoj glazbi, a za DJ pult će se isti i dan nakon i sklopu programa CE/MENT popeti Blawan, u.r.trax, Jadzia, Marie Pravda i Strahinja Arbutina  

RASPORED / LINEUP / MENT 2024 PLAYLISTA

 

Konferenciji će prisustvovati i predstavnici festivala Sziget (HU), Rock en Seine (FR), Fusion (DE), Wide Awake (UK), Dour (BE), Roadburn (NL), Pohoda Festival (SK) i hrvatskog Lighthousea, kao i ljudi iz agencija kao što su ATC Live, EBB Music, One Fiinix Live, Doomstar Booking i LittleBig Agency.


SCHEDULE / PROGRAMME / SPEAKERS


Festivalske i PRO PASS ulaznice  su dostupne ovdje.

FB Events:
Festival / Conference / CE/MENT / Hali Gali

Više saznajte na www.ment.si

Moglo bi Vas zanimati