04
kol
2023
Vijesti

Festival novog zvuka

Natječaj za nadolazeće festivalsko izdanje

Festival novog zvuka

share

Udruga UPSUS poziva skladateljice i skladatelje u dobi do 35 godina da prijave svoje skladbe za Festival Novog Zvuka koji će se održati u Sinju 2024. godine. Radovi se mogu slati do 15. studenog 2023. godine.

Foto: Festival novog zvuka

Festival novog zvuka je festival suvremene klasične glazbe zamišljen kao mjesto nastajanja novih suradnji i poznanstava te prostor za istraživanje novih načina glazbenog izražavanja. U dva dana festivala, dnevnog i večernjeg programa, planiramo predstaviti kompozicije mladih skladatelja/ica njihovim kolegama i široj publici.

Popratni sadržaj festivala činit će razne radionice za djecu i mlade uz pop-up koncerte lokalnih skladatelja/ica te koncerte autora/ica koji ne spadaju nužno u polje suvremene klasične glazbe iako su joj bliski (ambijentalna glazba, noise, eksperimentalna glazba, sound art itd.)

Skladateljice i skladatelji pozvani su svoja djela za nadolazeći Festival novog zvuka temeljiti na ideji diptiha. “Pri tom je moguće uzeti ideju diptiha vrlo liberalno, kao polazišnu točku mentalnog putovanja kroz ideje dvodijelnosti, dvojnosti, kontrasta, dvoglasja i svega ostalog što počinje sa slovima DVO. Nadamo se stvoriti ugodan i zaigran prostor koji bi poticao slobodu izražavanja te gradio nove generacije glazbenika,” ističu organizatori.

Foto: Festival novog zvuka

Festival će se održati u siječnju 2024. godine u Sinju.

Udruga UPSUS (Udruga za promicanje suvremene umjetnosti – Sinj) osnovana je 2013. godine s ciljem oživljavanja i osvježavanja kulturnog života u Sinju s uvjerenjem da suvremena umjetnost ne pripada samo zatvorenom krugu umjetnika, nego i generalnoj populaciji. Članstvo udruge čine akademski umjetnici, ali i ostali entuzijasti i zaljubljenici u suvremenu umjetnost.


Uvjeti prijave

  • Pravo prijave na natječaj imaju glazbenici/ice do 35 godina, odnosno, rođeni 1988. godine i mlađi.
  • Prijavljene skladbe ne moraju biti pisane standardnom notacijom, a dopuštene su i prijave kompozicija uz elektroničku pratnju.
  • Skladbe mogu biti pisane za flautu, klarinet, saksofon, gitaru, klavir, mandolinu, violinu, violončelo ili rog.
  • U obzir dolaze kompozicije napisane za solo instrument, instrument uz elektroniku, solo instrument uz klavirsku pratnju ili duo bilo kojih od navedenih instrumenata (moguće je kombinirati i dva ista instrumenta, npr. duo flauta, duo gitara itd.).
  • Trajanje kompozicije ne smije biti duže od 12 minuta.
  • Skladba ne mora biti nikad izvedena, ali nikad izvedene skladbe će u odabiru imati prednost.
  • Radovi se mogu slati od objave natječaja do 15. studenog 2023. godine, a rezultati ćemo poslati na e-mail adresu prijavljenih te će biti objavljeni na društvenim mrežama festivala.
  • Izabrane skladbe izvest će se na jednom od dva dana festivala, pred publikom, te će biti snimljene; a svi primljeni radovi na natječaju čuvat će se u arhivu festivala.
  • Za sudjelovanje na natječaju nije potrebna kotizacija.
  • Ukoliko skladatelj odabire vlastitog izvođača za skladbu, izvođač dolazi i nastupa o svom trošku.

Prijaviti se možete na linku: https://forms.gle/PgZjiTVY4eYXf9dz5

Za više informacija pišite na: [email protected]

festival novog zvuka

Moglo bi Vas zanimati