04
kol
2023
Vijesti

Kazalište Dr. Inat i Malì Wang Culture Spread

Intenzivna fizičko – glazbena radionica od 25. do 27. kolovoza u Puli

Intenzivna fizičko – glazbena radionica

Intenzivna fizičko – glazbena radionica

share

Kazalište Dr. Inat i Malì Wang Culture Spread predstavljaju Intenzivnu improvizacijsku i site specific radionicu koja će se od 25. do 27. kolovoza održati u Puli. 

Intenzivna fizičko – glazbena radionica koja spaja suvremene i azijske plesne tehnike s eksperimentalnom glazbom temeljit će se na istraživanju različitih asocijacija, inspiracija, tema i nastojanja, povezivanju s vibracijama violončela kroz pod i njihovu rezoniranju u našim tijelima. Uz to, glazba drevnog kineskog instrumenta kineske citre (gu zhen) pratit će materijal tjelesnosti koji će se dobiti kroz rad.

Radionicu vode Tanja Ruta Grgić, izvedba, Neva Begović, violončelo, obje iz Hrvatske te Yashar Garzan (gu zhen) iz SAD-a.

Program i prijave

25. kolovoza i 26. kolovoza, od 10 do 14 sati održava se jutarnja nastava.

Pauza je od 14 do 17 sati, a u sklopu smještaja u Društvenom centru Rojc nalazi se kuhinja koja se može koristiti za pripremu jela.

U 17.30 počinje popodnevna nastava koja traje do 20.30 sati, dok je 27. kolovoza dan nastupa i održava se samo jutarnja nastava, od 10 do 14 sati, a u večernjim sati bit će izvedba na otvorenom.

Sudionici mogu doći dva dana ranije i ostati dva dana nakon završetka radionice u smještajnim kapacitetima Kazališta, istraživati ​​Pulu i uživati ​​na moru.

Rok za prijavu na radionicu je 8. kolovoza 2023. Plaća se kotizacija od 13 eura, a smještaj u Puli osigurava Kazalište Dr. Inat. Za prijavu je na mail [email protected] potrebno poslati kratku biografiju i kratko motivacijsko pismo ili video o sebi i svom radu.

Više informacija može se dobiti putem istog maila.

Nakon odabira za ovaj intenziv sudionici će dobiti upute kako rezervirati svoje mjesto i platiti kotizaciju. Izuzev kotizacije, radionica je besplatna, a održava se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Pula.

O voditeljima radionice 

Intenzivna fizičko – glazbena radionica

Tanja Ruta Grgić

Tanja Ruta Grgić (Malì Wang) studirala je koreografiju na Sveučilištu umjetnosti u Nanjingu, Kina. Osnovala je “Mali Wang Culture Spread” u Nanjingu 2017. i surađivala s Beihe Body Theaterom i velikim međunarodnim i kineskim umjetnicima (Parsifal Plazas, Milton Makoni, Yashar Garzan, Wang Jia Wei, Jian Dan, Eiko Otake, Zhong Jie, Jelena Čulafić…) s uspješnim rezultatima u domeni izvedbene prakse. 2022. godine završila je studij na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku te je magistrica neverbalnog teatra.

Kombinira suvremene i azijske plesne tehnike sa suvremenim izvedbenim praksama. Radi kao umjetnička voditeljica i kazališna redateljica/ koreografkinja u Kazalištu Dr. Inat u Puli.

Intenzivna fizičko – glazbena radionica

Neva Begović

Najraniji učitelji violončela Neve Begović bili su prof. Dobrila Berković i prof. Dalibor Crnogorac. Diplomirala je 2000., a magistrirala 2004. na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu gdje je studirala u klasi prof. Valter Dešpalj.Nastavila je usavršavati svoje vještine kod prof. Rudolfa Leopolda na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu, Austrija od 2002. do 2007. godine.

Do danas je održala velik broj komornih (s gudačkim kvartetom Porin, ansamblom violončela Cellomania, triom Teneda, klavirskim duom Rairakku itd.) i solističkih nastupa u domovini i inozemstvu. Posljednjih se godina sve više bavi slobodno m glazbenom improvizacijom (prvenstveno s Gudačkim kvartetom Tene Novak). Snima glazbu za Hrvatsku radioteleviziju, snima filmsku glazbu i nosi titulu koautorice glazbe za tri predstave suvremenog plesa (suradnja s Tanjom R. Grgić). Aktivna je profesorica violončela od 2003. godine.

Intenzivna fizičko – glazbena radionica

Yashar Garzan

Yashar Garzan je američki multiinstrumentalistički glazbenik koji se specijalizirao za tradicionalnu kinesku glazbu. Yashar je studirao kineski gu zheng, svoj glavni glazbeni instrument, kao solist na Umjetničkom sveučilištu u Nanjingu i surađivao je s mnogim različitim vrstama međunarodnih umjetnika poput pjevača, plesača i drugih glazbenika, kao i skladajući i aranžirajući glazbu za nastupe.

Moglo bi Vas zanimati