28
ožu
2024
Vijesti

Varteks / Varaždin, 6.-8.6.2024.

Ida Prester & Lollobrigida stižu na KVART festival

Ida Prester & Lollobrigida - KVART festival

Ida Prester & Lollobrigida - KVART festival

share

Obucite plesne cipele, pronađite šljokice i leptir kravate i pripremite se za večer čiste pozitive jer na KVART festival stižu Ida Prester & Lollobrigida!

Ida Prester jedinstvena je pojava u glazbenog svijetu, ali i puno šire od toga. Idina specifična estetika, britki tekstovi i čudesne plesne melodije, dovele su je do statusa balkanske indie pop ikone! Svojom beskrajno pozitivnom energijom zarazila nas je prije 20 godina kada se pojavila Lollobrigida i prodrmala glazbenu scenu u regiji. Suludi kostimi, pomaknuti tekstovi i punk stav osvojili su festivalske pozornice i radijske postaje. Od tada generacije odrastaju uz “Casio i šljokice” i “Bivšu curu”, bodre se uz “Ja se resetiram” i “Sutra je dan”. Na Idinim koncertima publika pjeva u glas stare Lollobrigida hitove, kao i pjesme s Idinog prvog solo albuma “Sad”. “Kvar”, “Dodir”, “Minuta” – sve odreda plesni hitovi, pokazuju uspješnu transformaciju iz mlade punkerice u hvaljenu electro-pop artisticu. Ida je kao aktivistica pokrenula i veliku kampanju protiv nasilja nad ženama pod nazivom ŠTIT, za koju je snimila singl uz podršku brojnih kolega iz regije.

Ida Prester & Lollobrigida je electro-pop bend poznat po nevjerojatnoj energiji živih nastupa. Dobitnici su i prestižne MTV Awards nagrade 2009., a zadnjih 19 godina bend žari i pali po feštama, klubovima i festivalima cijele regije. Exit festival, Sziget, Sea Dance, Warrior Dance, Schengenfest, D9vet, a u lipnju prvi put KVART festival u Varaždinu! Energičan nastup, zarazni refreni i disko beat natjerat će vas da razgibate sve udove. 🙂

Trenutno su u prodaji regularne festivalske ulaznice koje vrijede za sva tri dana festivala. Fizičke ulaznice dostupne su u svim Tisak Media trgovinama u Hrvatskoj, Dirty Old Shopu u Zagrebu, knjižari Rockmark. Online ulaznice mogu se nabaviti na platformi Core Event. 

Moglo bi Vas zanimati