22
ruj
2023
Vijesti

Jura Stublić & Film u Tvornici: Proslava četiri desetljeća albuma „Sva čuda svijeta“

jura stublic, film, tvornica kulture, koncert

Jura Stublić i Film / Filip Bušić

share

Tradicionalan jesenski koncertni susret Jure Stublića sa zagrebačkom publikom ovom prilikom će biti uveličan za proslavu godišnjice njihovog kultnog izdanja.

Svirkom u Tvornici kulture 7. listopada obilježit će se 40. rođendan albuma Sva čuda svijeta, objavljenog 23. kolovoza davne 1983. godine, a publika će imati priliku čuti i dosad neobjavljenu pjesmu „Dajmo miru šansu“.

Nominalno četvrto izdanje grupe Film, Sva čuda svijeta, stigla su godinu dana nakon Zone sumraka i predstavljaju jedan od apsolutnih kreativnih vrhunaca Jure Stublića i njegovog benda. Ukupno devet pjesama među kojima su se kao klasici izdvojili “Boje su u nama“, “Ti zračiš zrake kroz zrak“ i “Mi nismo sami“ snimljeni su u švedskom studiju Torsby u jednoj od najjačih postava benda u kojoj su, osim Jure bili i Mladen Juričić (gitara), Marino Pelajić (bas), Ivan Piko Stančić (bubnjevi), Jura Novoselić (saks, klavijature) i Tihomir Varga (gitara, synth).

Zanimljivo je i da je Stublić u pjesmi “Kad budu gorjeli gradovi” upozoravao i na zastrašujući način “predvidio” buduće ratne sukobe, a sam album završava naslovnom pjesmom koja predskazuje distopijski svijet nakon svijetskog nuklearnog rata.

Zagrebački koncert donijet će, osim pjesama sa Sva čuda svijeta i potpuni best of set Jure i Filma u kojem će se naći sve najveće pjesme poput “Sjećam se prvog poljupca“, “Srce na cesti“, “Pjevajmo do zore“, “Neprilagođen“, “Zamisli život u ritmu muzike za ples“, “Signali u noći“ i mnoge druge.

Jura Stublić, koji drži rekord po broju održanih koncerata u Tvornici kulture, sa svojom grupom Film sigurno će rasprodati i svirku 7. listopada jer je u prodaji ostalo još svega nekoliko stotina ulaznica. Kupiti se mogu po cijeni od 15 eura na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

Moglo bi Vas zanimati