11
ožu
2024
Vijesti

PJESMA BEZ GRANICA

Kantautorica Elis Lovrić održat će poseban nastup u Europskom parlamentu u Strasbourgu

Elis Lovrić / foto: Mirena Prpić

Elis Lovrić / foto: Mirena Prpić

share

Kao članica udruženja Business & Professional Women, glazbenica će u Europskom parlamentu otpjevati skladbu ‘Kanat od mora’ na francuskom i labinjonskom

Nakon što je prije godinu i pol nastupila u dvorani Europskog parlamenta u Bruxellesu, istarska kantautorica Elis Lovrić idući će tjedan, u utorak 12. ožujka, pjevati u dvorani Europskog parlamenta u Strasbourgu. Time će postati prva hrvatska glazbenica koja se može pohvaliti s nastupima na obje lokacije Europskoga parlamenta.

„U Strasbourg idem kao članica istarske podružnice udruženja BPW Prvi hrvatski klub Pula te ću u Europskom parlamentu svoju skladbu ‘Kanat od mora’ otpjevati pola na francuskom, a pola na labinjonskom. Još ću izvesti i ‘Je ča je’, koja je jako vesela, moćna i taman odgovara posveti kraju europarlamentarnog mandata“, kazala je Elis Lovrić uoči puta u Strasbourg.

Elis, ali i ostale članice udruženja Business & Professional Women (BPW), u posjet je pozvao hrvatski eurozastupnik Valter Flego. Time je htio barem malo odškrinuti vrata Europskog parlamenta  grupi žena poduzetnica, koje su svojim djelovanjem značajno doprinijele društvu na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini. Elis svojim kantautorskim radom i promicanjem labinjonskog dijalekta – kako u Hrvatskoj, tako i diljem svijeta – drži živim taj izričaj karakterističan za Istru, posebice Labinštinu.

Nagrađivana akademska glumica, umjetnica i kantautorica koja svoje pjesme izvodi na čak deset svjetskih jezika i dva dijalekta, Elis Lovrić iza sebe ima tri objavljena albuma. Posljednji od njih, „Kanat od mora“, nedavno je dobio i svoje vinilno japansko izdanje, na kojem su dvije pjesme prepjevane na japanski.

Business & Professional Women je utjecajna međunarodna mreža poslovnih i profesionalnih žena iz više od 100 zemalja na 5 kontinenata. Osnovana 1930. godine u Ženevi u sklopu Lige narode, organizacije koja je bila preteča Ujedinjenim narodima, BPW International razvija profesionalni, liderski i poslovni potencijal žena na svim razinama kroz mentorstvo, umrežavanje, izgradnju vještina i programe i projekte ekonomskog osnaživanja diljem svijeta.

Moglo bi Vas zanimati