09
ožu
2024
Vijesti

Rock spektakl u klubu Komedija

Koncertna promocija albuma Alke Vuice i Zorana Šerbedžije

Koncertna promocija albuma Alke Vuice i Zorana Šerbedžije

Koncertna promocija albuma Alke Vuice i Zorana Šerbedžije

share

Legendarna Alka Vuica i gitarist Zoran Šerbedžija, umjetničkog imena ZoKk, nedavno su predstavili album “Vrijeme za nas”, čija će se velika promocija održati 21. ožujka u Klubu Komedija s početkom u 20h. Bit će to prava poslastica za sve ljubitelje glam rocka, a Alka & ZoKk nastupiti će u pratnji punokrvnog benda.

Iza cijelog projekta autorski stoje upravo Alka, ikona domaće glazbene scene, pjevačica i autorica brojnih velikih hitova, i Zoran, poznati gitarist, pjevač, autor, producent i njen veliki prijatelj koji je za cijeli album odsvirao gitare, kao i dobar dio bas gitara i pratećih vokala.

Alka i ZoKk / foto: Šime Eškinja / likovno oblikovanje: Robert Butković

Alka i ZoKk / foto: Šime Eškinja / likovno oblikovanje: Robert Butković

Produkcija Arijana VuiceSrđana Sekulovića Skansija i Zorana Šerbedžije, ovaj album gurnula je u svjetski standard, a Alkin vokal u rokerskim aranžmanima zvuči moćnije no ikada. Na albumu sviraju i prekaljeni glazbenici kao što su Dražen Scholz, Dado Marinković i Fedor Boić.

Nije to album dueta, prepoznatljiv vokal Alke Vuice dominira u svim pjesmama, Zoran Šerbedžija pojavljuje se u nekim pjesmama kao drugi glavni vokal, efektno pjeva prateće vokale, a u naslovnoj skladbi čujemo i Nenu Belana (…) Sve to je upakirano u uptempo power pop s prilično eighties gitarskog prštanja u kome su i Alka i ZoKk očito nastojali dati što više u toj suradnji (…) U ovom slučaju kvantiteta očito rađa kvalitetu: Alka Vuica nakon 20 godina ima album na kome ne premeće svoju ostavštinu s novim pjesmama, a Zoran Šerbedžija Zokk zasigurno će dobiti mnogo veću pozornost na hrvatskom tržištu od one koju je stekao s lanjskim albumom… – piše Bojan Muščet u recenziji albuma za portal Glazba.hr.

Moglo bi Vas zanimati