12
stu
2021
Vijesti

Kassel Jaeger uskoro u Zagrebu - priprema se digitalni rendez-vous

Kassel Jaeger u Zagrebu

Kassel Jaeger u Zagrebu

share

Francusko-švicarski skladatelj i elektroakustični glazbenik François J. Bonnet alias Kassel Jaeger stiže u zagrebački KSET 18. studenog u sklopu četvrtog Digitalnog rendez-vousa Francuskog instituta. Muzički biennale Zagreb ovaj koncert organizira u partnerstvu s klubom KSET, ZEZ-om i Multimedijalnim institutom MAMA.

Kassel Jaeger koncertom nudi uzastopno uranjanje u složen, višeznačan i prizmatičan zvučni prostor u kojemu se uzastopni zvukovi kombiniraju kroz korespondenciju tona, profila ili kvaliteta. Nakon što je postala problematična zona, glazba se tada razvija kroz polifone valove ispirući se na slušateljevim perceptivnim obalama, na rubovima njegova iskustva, obraćajući se tako njegovim osjetilima i emocijama. Dakle, dvostruko iskustvo, i frontalno i imerzivno, gradirajući se od intenzivnog prema neprimjetnom.

François J. Bonnet alias Kassel Jaeger živi i radi u Parizu. Osim što je direktor Grupe za glazbena istraživanja Nacionalnog audiovizualnog centra (GRM), François Bonnet je i književnik i teoretičar. Njegova je glazba proputovala cijeli svijet izvodeći se na kultnim mjestima poput Whitney Museum of American Art (SAD), Super Deluxe (Japan), Atonal (Njemačka), Accademia Chigiana (Italija) Harvardski prirodoslovni muzej (SAD), El Nicho (Meksiko), Madeiradig (Portugal), Donau Festival (Austrija)…

Cijena ulaznice je u pretprodaji 35 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 45 kuna. Ulaznice možete nabaviti u KSET-u i Dirty old shopu (Tratinska 18) ili putem e-maila: [email protected].

Koncert je organiziran uz poštivanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje prema spomenutim preporukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

Moglo bi Vas zanimati