09
kol
2023
Vijesti

Grožnjan

Katarina Krpan vodi 53. Ljetnu pijanističku školu

Katarina Krpan vodi 53. Ljetnu pijanističku školu u Grožnjanu

Katarina Krpan i Vladimir Krpan / Foto: Marko Pletikosa

share

Od 15. – 24. kolovoza u Grožnjanu se održava 53. Ljetna pijanistička škola, a seminare će voditi profesori Dragomir BratićKonstantin KrasnitskyDanijel Oto i voditeljica škole, Katarina Krpan.

Hrvatska glazbena mladež uspješno organizira međunarodnu Ljetnu pijanističku školu u Grožnjanu sve od prvog majstorskog tečaja kojeg je 1970. godine održao Vladimir Krpan, veliki pijanist i jedan od najznačajnijih hrvatskih glazbenih pedagoga. Tijekom više od pola stoljeća njenog postojanja škola je postala nezaobilazno mjesto glazbene edukacije na kojem su svoje umijeće prenosili mnogi vrhunski predavači, a broj polaznika broji se u tisućama.

Od 2021. godine partner Ljetne pijanističke škole je Glazbena škola iz Varaždina, a od ove godine započela je i suradnja s Udrugom klavirskih pedagoga Hrvatske koju vodi profesorica Ida Gamulin i koja je dio europske udruge EPTA.

Posebni gosti ovogodišnjeg izdanja škole bit će pijanisti Davor Matačić i Lovre Marušić, a nekoliko dana profesori, učenici i studenti imat će priliku raditi i družiti se s legendarnim Vladimirom Krpanom.

Koncerti i izložbe

Četrdesetak polaznika škole i poklonici glazbe koji su vjerni gosti slikovitog Grožnjana imat će priliku uživati u brojnim pijanističkim koncertima i zanimljivim izložbama.

  1. kolovoza u gradskoj galeriji Funticus otvara se izložbaI.G.O.R. S/S 2023 Collectionna kojoj svoje radove izlaže Igor Dobranić, karlovački dizajner čije se kreacije uspješno prodaju diljem svijeta. Otvorenje izložbe bit će oplemenjeno malom modnom revijom koju će nositi polaznice Ljetne pijanističke škole.

Završna koncertna večer Ljetne pijanističke škole održat će se 23. kolovoza u Kaštelu s početkom u 20 sati.

– HGM

Moglo bi Vas zanimati