27
ruj
2024
Vijesti

Ženski glasovi iz prošlosti u Uraniji

Klapa Dišpet promovira novo izdanje Jedna ura ‘lada – pjesme iz polja

Klapa Dišpet

Klapa Dišpet

share

Nakon što su krajem prošle godine objavile i premijerno predstavile svoj šesti album publici koncertima u Tokyu, ženska klapa Dišpet najavljuje i poziva na promociju tematskog albuma Jedna ura ‘lada – pjesme iz polja 28. i 29. rujna u zagrebačkom prostoru kreacije Urania

Nadahnuta ženskim pričama iz slikovitih napjeva koji su se u davninama pjevali pri radu u polju, klapa Dišpet na novom albumu donosi osam a cappella obrada tradicionalnih napjeva. Pjesme koje su mahom pronađene u istraživanju arhiva Instituta za etnologiju i folkloristiku lokalitetski se protežu duž hrvatske obale i zaleđa, a uz puno humora i neposrednosti oslikavaju fragmente iz života ondašnjih žena kojima je rad u polju, uz obitelj, činio ključni dio svakodnevice i druženja.

U dvodnevnom programu s početkom u 20 sati na pozornici će im se pridružiti istaknuta predstavnica suvremene hrvatske etno glazbe Lidija Bajuk te Harmonija disonance, vokalni sastav tradicijske glazbe kojem su prašnjavi arhivi tek jedna poveznica s domaćicama događaja.

Klapa Dišpet: Jedna ura ‘lada – pjesme iz polja - Urania

Klapa Dišpet: Jedna ura ‘lada – pjesme iz polja – Urania

Podsjetimo, prvim najavnim singlom Pelinče, pelinče klapa Dišpet predstavila je novi EP album, a sada drugim singlom Lipa Mara šenu žela poziva sve koji žele kroz glazbu doživjeti život i rad žena prošloga stoljeća, od Krka do Konavala, da dođu 28. ili 29. rujna od 20 sati u Uraniu, Kvaternikov trg 3/3.

*VAŽNO! Zbog kapaciteta dvorane rezervirajte svoje mjesto na [email protected] s podatcima i željenim datumom dolaska*

Cijeli album poslušajte na linku https://bfan.link/jedna-ura-lada-pjesme-iz-polja

Moglo bi Vas zanimati