02
tra
2024
Vijesti

"Kao Zao Kor" izdan na vinilu

Promocija posljednjeg albuma Klinike Denisa Kataneca u Vintage Industrial Baru

Klinika Denisa Kataneca u Vintage Industrial Baru

Klinika Denisa Kataneca u Vintage Industrial Baru

share

Klinika je projekt oformljen oko kantautora Denisa Kataneca koji je već otprije poznat po projektima FELON i Okanagan LTD te mnogobrojnim nastupima na Balkanu i kritičkim hvalospjevima.

Kao Zao Kor / Foto: Marina Uzelac

Klinika Denisa Kataneca / Foto: Marina Uzelac

Uz KDK, nastupit će i Marinada, čija se glazba zasniva na eksperimentiranju različitih vrsta glazbenih žanrova (pop, elektronika, a capella…). Od perioda osnutka kontinuirano nastupaju uživo, a u dosadašnjem radu objavili su 30-ak studijskih albuma, većinom za nezavisnu etiketu Slušaj najglasnije!

Marinada

Marinada

Denis Katanec je prepoznatljiv autor intimnih i emocionalno nabijenih tekstova i pjesama koje upotpunjuje aranžman cijelog sastava Klinike. Zajedničkim snagama pjesme se pretvaraju u vrtlog emocija i energičan glazbeni izričaj koji publiku ne ostavlja ravnodušnom. Takvu konekciju s intimom publike ne viđamo često, a može se nagađati da je upravo to faktor postojanja vjernih posjetitelja Klinike koji se redovito vraćaju po svoju katarzu.

Klinika se žanrovski može opisati kao mješavina shoegazea, psihodeličnog avant – folka i eksperimentalne glazbe. Njihov prvi album “Jada Jada” nizao je hvalospjeve na glazbenim portalima, a njegov je “pandemijski tajming” nagnao mnoge stare i nove kliničare na posvećeno preslušavanje u izolaciji vlastitog doma. Svom srećom, prilike za nastup su se ukazale na nekoliko hrabro odrađenih pandemijskih koncerata i festivala. Neki od singlova poput “Patkice” i “Grlice” dobili su spot, dok se “Mala Snaga II” pronašla u hvaljenoj kompilaciji ”Zagreb Calling: Generacija bez refrena”.  

U travnju prošle godine Klinika izbacuje novi album “Kao Zao Kor” koji nastavlja putem prvog albuma i samo produbljuje vezu sa fanovima i kritikom te u najsjajnijoj točci kliničkog glazbenog puta puni Tvornicu kulture!

Nakon dva singla “Vampiri” i “Konj” Klinika je napokon dočekala i vinilno izdanje hvaljenog albuma “Kao Zao Kor” koji je na više top listi uvršten u sam vrh albuma u 2023.

Moglo bi Vas zanimati