27
velj
2024
Vijesti

Baziran na albumu “Opus Dei”

Laibach predstavlja novi koncertni program

Laibach

Laibach

share

Slovenski glazbeni kolektiv Laibach predstavit će novi koncertni program i odsvirati kultno izdanje “Opus Dei” u novom ruhu i to u zagrebačkom klubu Boogaloo u subotu 5. listopada 2024.

Laibachov album “Opus Dei”, koji sadrži pjesme kao što su “Life is Life/Opus Dei”, “Leben heisst Leben” i “Geburt einer Nation”, izvorno je objavljen 1987. za izdavačku kuću Mute. Album je remasteriran i bit će ove godine ponovo izdan nakon 26 godina s obiljem dodatnih povijesnih snimki s raznih koncerata po Europi i Americi, kao i remiksima na tri vinila i četiri CD-a. 

Laibach ovo reizdanje promovira posebnom turnejom, a bit će to prilika prvi put nakon mnogo godina čuti sve pjesme s albuma u novom ruhu. Osim izvedbe kultnog materijala, predstavit će i selekciju Laibachovih klasika i izabrane pjesme iz njihovog velikog repertoara, kao i one objavljene prije albuma “Opus Dei”. 

Laibach: Opus Dei

Ususret koncertu bit će postavljena i izložba grupe Laibach u Zagrebu “Ausstelung! Laibach Kunst: The Cube+Unternehmen Barbarossa” u galeriji Lauba od 29. lipnja do 22. kolovoza 2024.

Kultni slovenski avangardni bend djeluje već četiri desetljeća sa svojim prepoznatljivim vizualnim, simboličkim i društvenim izričajem. Nakon dva prošlogodišnja koncerta, kada su predstavili program “Love is Still Alive” u Tvornici kulture i kompleksno autorsko simfonijsko djelo “Alamut” u dvorani Lisinski, Laibach se u Zagreb vraća s novim koncertnim programom koji se bazira na njihovom kultnom izdanju “Opus Dei”. 

Sjajne recenzije prošlogodišnjih nastupa govore o statusu koji Laibach ima kod zagrebačke publike. Aleksandar Dragaš piše da je Laibach »jedan od globalno najprovokativnijih sastava u povijesti popkulturne glazbe”, a opisujući koncert u Tvornici Ivan Laić kaže da je to “bend koji baš nikada ne razočara. Laibach je jedan i jedini.” Komentirajući izvedbu Alamuta u Lisinskom, Lucija Očko piše Najbliži opis tome što sam doživjela sinoć, bio bi ‘fever dream’, san u kojem izlaziš iz tijela i ne znaš gdje si, ni što je oko tebe, a mnoštvo zvukova i glasova ti vrišti u glavi”, dok Bojan Mušćet kaže da je “preciznom, monumentalnom, invazivnom i oduševljavajućom izvedbom Laibach je Zagrebu priuštio vrhunski umjetnički happening.”

“Opus Dei” turneja Laibach za sada vodi po Skandinaviji, Njemačkoj, Poljskoj, Češkoj, Švicarskoj, Austriji, a novi zagrebački susret zakazan je u klubu Boogaloo 5. listopada 2024.

Ulaznice su u pretprodaji od srijede 28. veljače po cijeni od 23 eura, a ta cijena će vrijediti do 14. travnja. Dan nakon, 15. travnja, cijena ulaznice se penje na 27 eura, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 30 eura. Ulaznice su dostupne su na Eventim.hr i Entrio.hr, kao i svim prodajnim mjestima Eventima i Entria, te u Dirty Old Shopu i Rockmarku. 

Moglo bi Vas zanimati