05
svi
2023
Vijesti

Nečuveno i neviđeno!

Let3 - NFT i koncert u Metaverzumu

Let 3 NFT

share

Nakon što se Let3 uz ispucavanje čepova iz stražnjice teleportirao na Eurosong u Liverpool i to na najpoznatijem traktoru u Hrvatskoj, u jeku priprema za nastup s pjesmom “Mama ŠČ”, bend najavljuje koncert u Metaverzumueu i vlastitu kolekciju NFT-jeva.

Na društvenim mrežama Let3 zadnjih dana objavljuje razglednice s različitih lokacija po Europi. Na putu do Liverpoola, bend je stao u Beogradu, ali i ukrajinskim gradovima poput Mariupolja i Harkiva, a razglednice su izazvale brojne komentare kako domaćih, tako i inozemnih fanova. Sve je to uvod u koncept transhumanizma koji bend istražuje koristeći nove digitalne kanale.

Kada se ne pojavljuju u gradovima diljem Europe, u samom procesu teleportacije, članovi benda Let3 postaju avatari koji putuju Metaversom, kako je objasnio basist Damir Martinović Mrle i otkrio da se od sada njihov traktor može teleportirati bilo gdje.

Let 3, Nft, Mama ŠČ

Let 3 NFT

Koristeći tehnologiju proširene stvarnosti (AR), uz Facebook i Instagram filtere svi korisnici društvenih mreža mogu igrati igru u kojoj Mrle vozi zlatni traktor po bilo kojoj površini u koju usmjere kameru svog mobilnog telefona. Kroz dugu karijeru poznati po svojoj inovativnosti, riječki Let 3 ovom igrom najavljuje seriju NFT-jeva, jedinstvenih nezamjenjivih tokena, u obliku avatara članova benda. Isti NFT-jevi ujedno će služiti i kao ulaznice za dosad neviđeni koncert u Metaverzumu. Osim u Metaverzumu, Let3 ispred sebe ima brojne koncerte diljem regije ovoga ljeta, a sve će kulminirati 2. rujna 2023 na zagrebačkoj Šalati gdje će bend održati svoj najveći zagrebački open air koncert dosad.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Damir Martinović Mrle (@mrle.let3)

“Zlatni traktor bio je naš prvi korak ka transhumanizmu kojim smo uspjeli tehnologijom prevladati fosilna goriva. Iako dugo razmišljamo o tome, koncert u Metaversu najavljujemo tek sada kada je blockchain tehnologija dovoljno sazrela te sada koristi 99% manje energije nego prije, što je čini ekološki prihvatljivom. Sad i kad riknemo, nastavljamo postojati i stvarati u “cloudu”. Ali najbitnije, tamo se bez progona možemo jebati u guzicu. Živio transhumanizam!”, kaže Mrle.

Ulaznice, odnosno NFT-e obožavatelji će moći kupiti u utorak, 9. svibnja putem OpenSea decentralizirane platforme za trgovinu NFT-a koji su izgrađeni na blockchain mreži Ethereum. NFT-jevi su jedinstveni i nezamjenjivi digitalni tokeni koji omogućuju vlasnicima da potvrde svoje vlasništvo nad digitalnim sadržajem kao što su slike, videozapisi ili glazba. Više informacija o samom koncertu i kupnji ulaznica, odnosno NFT-a, Let 3 će najaviti na webstranici Let3.wtf prepunoj šarenog Let3 ludila. Izradu NFT-jaa potpisuje slovenski Blok8 u suradnji sa Aerodrom.io.

Let 3, Nft, Mama ŠČ

Let 3 NFT

Let 3 NFT

Let 3 NFT

Let 3 NFT

Let 3 NFT

Let 3 NFT

Let 3 NFT

Let 3 NFT

Let 3 NFT

01 - 02

Moglo bi Vas zanimati