19
stu
2021
Vijesti

Margareta Ferek-Petrić imenovana članicom Savjetodavnog vijeća za glazbu središnjice Goethe-Instituta

Margareta Ferek-Petrić

Margareta Ferek-Petrić

share

Umjetnička ravnateljica MBZ-a i skladateljica Margareta Ferek-Petrić nedavno je imenovana članicom Savjetodavnog vijeća za glazbu središnjice cijenjenoga Goethe-Instituta, a njezin je mandat započeo u studenome.

Vijeće za glazbu jedno je od dvanaest stručnih vijeća čiji članovi na godišnjim sastancima savjetuju radna tijela Goethe-instituta (predsjednicu, upravni odbor, glavnu skupštinu), o općim pitanjima, kao i o pojedinačnim projektima.

Goethe-Institut kulturna je ustanova Savezne Republike Njemačke koja djeluje diljem svijeta. Pod geslom „Jezik. Kultura. Njemačka.“ potiče učenje njemačkog jezika, pruža cjelovite informacije o Njemačkoj i njeguje međunarodnu kulturnu suradnju i interkulturni dijalog i razmjenu.

Ove ciljeve ostvaruje putem svoje mreže od 158 instituta, centara i knjižnica u 98 zemalja svijeta. Prvi Goethe-institut u inozemstvu otvoren je 1952. godine te ova svjetski važna kulturna ustanova uskoro slavi 70 godina rada.

I u Hrvatskoj Goethe-Institut organizira i podupire široki spektar kulturnih priredbi s ciljem prezentacije njemačke kulture u Hrvatskoj te inicira dugoročne projekte za međukulturnu razmjenu, a nudi i tečajeve i ispite njemačkog jezika te programe za nastavnike njemačkoga.

Muzički biennale Zagreb redovito odlično surađuje s Goethe-institutom, a na ovogodišnjem su MBZ-u u suradnji s Institutom ostvareno je nekoliko projekata: masterclass Alexandera Schuberta te gostovanja ansambla Decoder i elektroničara Mouse on Mars.

Moglo bi Vas zanimati