19
stu
2021
Vijesti

Runda Digital Day ove godine u Zagrebu i Skoplju

Runda Digital Day

Runda Digital Day

share

Runda Digital Day događaj je koji okuplja profesionalce iz područja diskografije, a ove će se godine održati treću godinu za redom. Trajat će dva dana i to u dva grada, Zagrebu i Skoplju.

Uz sponzorstvo MERLIN-a, okupit će zanimljive govornike iz regije i Europe koji će u sklopu PIN konferencije 25. studenoga uz niz radionica, prezentacija i panela pretresti aktualne teme iz glazbene industrije, digitalne distribucije, digitalnih prava, uključujući uvijek aktualna pitanja vezana za autorska i srodna prava, te raspravljati o trenutnoj situaciji na glazbenoj sceni i tržištu pojedinih teritorija u regiji.

Glavne trendove, teme i rasprave na polju digitalne distribucije glazbe i ekonomije streaminga, kao i vodič kroz uvijek nepredvidljive vode glazbene distribucije za izvođače i nezavisne izdavače predstavit će Chris Cooke iz britanske kompanije CMU, specijalizirane za poslove savjetovanja u glazbenoj industriji.

Možda i najatraktivniji događaji prvog dana RDD #3 konferencije vezani su uz digitalno-futurističke teme poput NFT-a uz sve kontroverze i izazove, ali i nove mogućnosti koje ovaj novi model monetizacije glazbe stavlja pred glazbenu industriju o čemu će na primjeru svog benda Bohemian Betyars pričati madžarski glazbenik Mate Palagyi.

Sličnu tematiku, ali u širem obujmu kroz pogled na Web 3.0 i sve njegove prateće aplikacije te hoće li ti alati omogućiti daljnju demokratizaciju digitalne distribucije glazbe izvođačima i izdavačima ili dati još veću kontrolu nad sadržajem vlasnicima tehnologije i digitalnih platformi te što to znači za vrijednost same glazbe, prezentirat će i Jake Beaumont-Nesbitt, glazbeni menadžer iz Velike Britanije koji je u svojoj karijeri surađivao s nizom izvođača od Beyonce do The Clash, te je redovni suradnik i savjetnik brojnih dionika u glazbenoj i digitalnoj industriji.

Konačno, zadnji događaj RDD #3 konferencije u Skopju održat će Andras Bozan Bodrogi iz kompanije State51 Conspiracy, koji će u svojoj dvosatnoj prezentaciji ‘Digital Music Business from A-z’ zaroniti još dublje u tematiku digitalne distribucije u glazbi.

Kompletan program RDD #3 Skopje, kao i program PIN glazbene konferencije i showcase festivala možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://pinconference.mk 

Zagrebački event Runda Digital Day #3 konferencije održat će se 9. prosinca 2021., a u fokusu će biti niz tema vezanih za digitalne servise, digitalna i autorska prava, digitalnu distribuciju, ekološku održivost glazbene industrije, kao i aktualnu temu donošenja i primjene novog Zakona o autorskom i srodnim pravima u Hrvatskoj. Više detalja o programu zagrebačkog eventa bit će poznato uskoro.

Moglo bi Vas zanimati