12
ožu
2024
Vijesti

Na putu prema zelenijoj i održivoj glazbenoj industriji

Međunarodna konferencija „Green moves EU music"

Međunarodna konferencija Green moves EU music

Međunarodna konferencija Green moves EU music

share

U suvremenoj Europi suočavamo se s ekološkom i klimatskom krizom koja poprima sve veće razmjere. Kako glazbena industrija čini bitnu pokretačku snagu europske kulture, smatramo važnim razgovarati o pitanjima održivosti u glazbenom sektoru. Zato Ministarstvo kulture i medija u suradnji s hrvatskim Uredom za izvoz glazbe „We Move Music Croatia“ organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom „Green moves EU music – na putu prema zelenijoj i održivoj glazbenoj industriji“ koja će se održati sutra, 13. ožujka 2024. godine u Petom kupeu, Trnjanska 5, Zagreb.

Događanje je namijenjeno profesionalcima iz područja glazbe, radni jezik je engleski te je za sudjelovanje potrebna PRIJAVA – ovdje.

Uz uvodna obraćanja ministrice kulture i medija Republike Hrvatske dr. sc. Nine Obuljen Koržinek i direktora za kulturu, kreativnost i sport Europske komisije Georga Häuslera, na konferenciji će se održati nekoliko okruglih stolova gdje će stručnjaci s područja glazbene industrije razgovarati o primjerima dobre prakse u zelenoj glazbi, o europskim i nacionalnim praksama te o odgovorima na izazove klimatskih promjena u području glazbe.

Moglo bi Vas zanimati