07
svi
2024
Vijesti

Glazbeni serijal izdavačke kuće Intek Music i video produkcije Beyond Pines Films

Miriiam gostuje u novoj epizodi Moonlight Sessions

Miriiam - Moonlight Sessions

Miriiam - Moonlight Sessions

share

U novoj epizodi glazbenog serijala Moonlight Sessions gostuje zagrebačka kantautorica Miriiam. Pjesma ‘Feather‘ koju je izvela na mjesečini objavljena je kao singl u studenom prošle godine, a sada možete čuti kako zvuči u live verziji s Moonlight Sessions bandom. 

Miriiam se glazbom počela baviti sasvim slučajno. Gitaru je počela svirati tek u srednjoj školi jer se do tada dosta ozbiljno bavila sportom. 

Kad sam prestala trenirati košarku odjednom sam imala jako puno vremena i počela sam učiti svirati akustičnu gitaru. Pjesme sam pisala od kad znam za sebe, ali sam ih čuvala negdje u sebi. Kad sam zasvirala gitaru napokon je sve izašlo iz mene i to je bilo to. Nema više nazad.” – rekla je Miriiam. Svoju glazbu stvrstala bi u indie – folk. To je i žanr koji najviše sluša. 

Tu se osjećam ko doma. Prije sam puno slušala kantautore Dylana, Cohena…Stalno pratim što je novo u indie glazbi, pratim i britansku i američku scenu, ima jako dobrih bendova u Australiji. Zadnje dvije godine puno slušam Fleetwood Mac. Mogu reći da su baš dosta utjecali na zvuk novog albuma na kojem radim.” – kaže Miriiam. 

Posebna, originalna i talentirana umjetnica koja zna što želi, drži se svog stila i u tome ustraje koliko god je to danas teško na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Kod nas publika teško prihvaća novo, kao da se boje nekih promjena. Mislim da se treba držati svog stila, estetike s kojom si počeo, a ne se mijenjati prema nekim trendovima, nego u skladu s time što je tebi dobro. Sviram ono što mi paše, ako dovoljno dugo ustraješ u tome kao umjetnik i stvoriš neki svoj identitet, vjerujem da će i publika to prepoznati” – rekla je.

Miriiam je nakon izlaska debitantskog albuma ‘Call Me Up‘ osvojila nagradu Veliki prasak za najboljeg novog izvođača u sklopu nagrade Rock & Off, a album je dobio izuzetno dobre kritike te dospio na visoka mjesta na listama najboljih albuma u 2021. godini. Njezin drugi album, s kojeg su već objavljena dva singla ‘Mom Knows Best’ i ‘Feather’, trebao bi izaći krajem ove godine.

Moonlight Sessions” zajednički je projekt izdavačke kuće Intek Music i video produkcije Beyond Pines Films. Osim što publici pruža vrhunski audio i video doživljaj izvedbe uživo, predstavlja glazbeno autorsko stvaralaštvo ne samo hrvatskih nego i stranih glazbenika. Do sada su u sklopu serijala gostovali Barbara Munjas, CHUI, Mangroove, zalagasper, Gungula, ERIC, Fran Vasilić, Bernarda Brunović, Nina Bajsić, Miroslav i Gordana Evačić, Zack Dust, Ivan Grobenski, Valerija Nikolovska i LiVaDa, Anna Moor, The Gentleman i dr. 

Moglo bi Vas zanimati