18
ožu
2024
Vijesti

"Nueva generación"

Najavljen 11. Flamenco Festival Zagreb

11. Flamenco Festival Zagreb

11. Flamenco Festival Zagreb

share

Dobitnik prestiže nagrade za koncertnu flamenko gitaru Bordón Minero i primabalerina Nacionalnog baleta Španjolske stižu na 11. Flamenco Festival Zagreb “Nueva generación” 22. i 24. ožujka 2024.

11. Flamenco Festival Zagreb “Nueva generación” posvećen je novoj generaciji flamenko umjetnika, koji su se u Španjolskoj pokazali kao ponajbolji predstavnici mlađe generacije. Jedan od njih je višestruko nagrađivani flamenko gitarist Alejandro Hurtado koji u Zagreb, u Malu dvoranu KD Lisinski stiže u petak 22.03.2024.  Zahvaljujući koncertnom programu “Miradas“, festival će ugostiti i primabalerinu Nacionalnog baleta Španjolske, Inmaculadu Salomón, koja će publici predstaviti flamenko i Danza Española, uz pratnju virtuoznog Hurtade. 

Alejandro Hurtado i Inmaculada Salomón

Alejandro Hurtado i Inmaculada Salomón

Njegov golemi talent donio mu je više od desetak nagrada, a kulminiralo je najvažnijom nagradom za koncertnu flamenko gitaru Bordón Minero, dobivenu 2017. nakon nekoliko godina u kojima je ova nagrada bila proglašena upražnjenom. Koncert je rasprodan. 

Zagrebački festival posvećen je domaćoj novoj sceni koju kroz festival kontinuirano stvaramo od 2012. godine. Zato drugi festivalski dan, nedjelja 24.03. donosi Flamenco Jamm session u Klubu Komedija, a nakon toga i after party uz Balkan Zoo.

Flamenco Jamm Session & Balkan Zoo After Party

Ovogodišnji festivali flamenka diljem svijeta, pa tako i naš zagrebački obilježavaju desetu godišnjicu smrti Paca de Lucie.  

Pokrovitelji 11. Flamenco Festivala Zagreb su Grad Zagreb i Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj.

Moglo bi Vas zanimati