08
pro
2023
Vijesti

Boogaloo

Najavljena najveća JeboTon fešta dosad

JeboTon fešta u Boogaloou

JeboTon fešta u Boogaloou

share

Najveća JeboTon fešta dosad u klubu Boogaloo: najavljena prva imena

Vraća se JeboTon fešta i ovaj je put veća nego ikad. U subotu, 10. veljače 2024. godine JeboTon okupira Boogaloo – klub iz kojega su JeboTon fešte i krenule davne 2011. godine. Na dva stagea nastupit će više od 10 izvođača, a u prvi su val najavljenih imena upali JeboTon ansambl, Balkalar, Peglica i Komandos te Ki Klop

Posljednja se fešta odvila u Mediki u listopadu 2021. godine povodom 10 godina JeboTona, a okupila je brdo artista koji su oduvijek bili njegovim dijelom. Dvije godine kasnije, ususret najvećem feštivalu dosad, možete pogledati i Aftermovie tog događaja koji je bio glavnim razlogom za ponovno okupljanje nekih bendova. Još veća i još posebnija fešta odvit će se u veljači jer se JeboTon kolektiv i label nalaze u produktivnoj fazi rasta. Više od 10 sjajnih imena koji čine važan dio zagrebačke glazbene scene svirat će na ovom iščekivanom događaju i svojoj vjernoj publici prirediti večer koje se (ne)će zauvijek sjećati. Sprema se intenzivni party neviđenih razmjera, a prvi dio festivalskog lajnapa pune neizostavni i nezamjenjivi JeboTon ansambl, Balkalar koji su odavno dio ekipe, a stigao je red i na njih da zafeštaju, veterani povratnici Peglica i Komandos te svježi izdanak JeboTona, duo Ki Klop. 

JeboTon ansambl ulični je sastav i glazbeni fenomen koji već godinama uveseljava Zagrepčane svojim poznatim gerilskim svirkama kod Cvjetnog trga. Odsvirao je stotine uličnih, klupskih i festivalskih svirki, a svojom će svirkom zapaliti i publiku u Boogaloou. 

Balkalar je zagrebački etno bend čiji zvuk čini spoj tradicionalne glazbe s cijelog Balkana. Irma, Pavle, Juraj i Ivan u svoju glazbu uklapaju eklektične ritmove Makedonije, Srbije, Hrvatske i Bosne, a reakcije oduševljenja prate svaki njihov nastup. Oduvijek su dio JeboTon ekipe, a žurka je uz Balkalar zagarantirana.  

Peglica i Komandos vraćaju se s  planeta Kefter na Zemlju za ovu posebnu priliku. Ovaj rokenrol bend svira od 2014. godine, a čine ga Feget Nebesky na gitari i vokalu, dr. Porno na klavijaturama i vokalu, prof. Cvilgad na gitari i vokalu, Vuljakomba na bass gitari i vokalu, te Rštr na bubnjevima. Na JeboTon fešti sviraju svoj interstelarni rokenrol.

Ki Klop je novi član JeboTona, mladi duo kojeg čine Luka Žigolić i Jakov Ramničer, a donosi mješavinu alternativne klupske glazbe i disko energije. Specifičan i po tome što svoje nastupe izvodi u obliku dramskog koncerta, Ki Klopov je glavni zadatak rasplesati ekipu na feštivalu. 

U prodaji je jako limitirani kontingent early bird ulaznica po cijeni od 15 eura, a možete ih kupiti online putem platforme Core Event. Fizičke će se early bird ulaznice moći uhvatiti u Dirty Old Shopu od 11. prosinca. Nakon što se early bird ulaznice rasprodaju, cijena će iznositi 18 eura.

Moglo bi Vas zanimati