08
pro
2023
Vijesti

PARTIBREJKERS, SIX PACK, THE STRANGE, ROTTEN SOUND + DJ MARIO KOVAČ

Rođendan Vintage Idustrial Bara uz sjajne izvođače

Vintage Industrial Bar

share

VIB rođendan: Partibrejkers, Six Pack, The Strange, Rotten Sound + Dj Mario Kovač

Vintage Industrial poziva na 5 dana rođendanskog tjedna u Savskoj 160!

UTORAK 12.12.2023. #1 dan VIB rođendana: Rotten Sound & Warfuck @VIB

Vrata 20:00 | Koncert 21:15

Ulaznice: 12,00€ /16,00€ | VIB & Grif bar // Dirty Old Shop

VIB Rođendan 1. dan

Prvi dan Vintage Industrial rođendana, u utorak 12.12. smrvit će finsko – francuska grindcore kombinacija!

!Fast Music For Slow People!

U Zagreb nam se vraća finski Rotten Sound, uz Nasum, najjači predstavnih grindcore scene, koji grindaju od 1993., a iza sebe imaju 8 studijskih albuma i još hrpu EP-a, splitova… Brutalna i ozbiljno agresivna glazba upotpunjena inteligentnim tekstovima u efektivnim aranžmanima učinili su ih svojevrstnim pionirima žanra.

Njihov ovogodišnji novi album “Apocalypse” donosi 18 kratkih, britkih komada, koje isporučuju na pozornici kao sjev teškog mašinerijskog tornada koji grinda!

Ali, ne dolaze sami! WARFUCK je francuska grindcore mašina koja satire brutalnošću teme života i modernog društva. Iza sebe imaju 4 studijska albuma, od kojih je posljednji ovogodišnji “Diptyque”.

 

SRIJEDA 13.12.2023. #2 dan VIB rođendana: PARTIBREJKERS @VIB

Vrata 20:00 | Koncert 21:15

Ulaznice: 18,00 € / 22,00 € | Dirty Old Shop (Tratinska 34) / VIB & Grif (Savska 160)

VIB Rođendan 2. dan

Drugi rođendanski dan podižemo za Partibrejkerse! U srijedu 13. prosinca poslušaj tko je rođen loš!

Partibrejkers je rock ‘n’ roll stroj pokrenut u kasno ljeto 1982. godine. Punk energija, blueserska duša i garage stav komponente su koje beogradsku grupu Partibrejkers i njezinog frontmena Caneta čine za jedne od najutjecajnijih i najomiljenijih rock ‘n’ roll pojava na ovom našem području.

Biografija Paritbrejkersa sočna je baš kao i njihovi klasici kojih nam ‘nikad’ dosta’: ‘Hiljadu godina’, ‘Prsten’, ‘Mesečeva kći’, ‘Kreni prema meni’, ‘Sunca sin’, Najbolje se putuje…’, ‘Hipnotisana gomila.

Prvu ploču snimljenu za Jugoton i s produkcijskom podrškom Koje iz Disciplin A Kitchme izbacili su ’85. godine pa s njom osvojili poštovanje velikog broja rock publike. Unatoč dobrim reakcijama na debi, bend iste godine prolazi kroz prve krize; najprije im Jugoton nakon preslušavanja novog materijala odbija izdati drugu ploču, onda Menza napušta bend, a s krajem godine dolazi i kraj postojanja benda.

Šest mjeseci nakon kraha, Partibrejkersi u promijenjenoj postavi ponovno pale motore, sviraju koncerte, snimaju nove materijale koje opet nitko ne želi objaviti. Napokon, godine 1988. Jugoton ih još jedanput prima pod svoje skute pa im objavljuje album danas znan kao ‘Partibrejkers II’ iako mu je naslov trebao biti ‘Kobila i pastuv preljubnik’, ali je dizajner zaboravio staviti naslov na omot. Novi album ponudio je nove avanture koje su slušatelji odlično prihvatili, a ni MTV nije ostao imun obzirom da je snimio prilog o bendu.

Sa studenim 1989. stigao je i treći album za čije je ljepljive pjesme ‘Kreni prema meni’, ‘Zemljotres’, ‘Hipnotisana gomila’ i ‘Ono što pokušavam’ zaslužan i Srđan Gojković Gile koji je pomogao u ulozi ritam gitariste.

Godine 1990. Paribrejkersi su odsvirali posljednju jugoslavensku turneju. Rat je napravio prve korake i u Bosni, a članovi Ekatarine Velike, Električnog orgazma i Partibrejkersa osnovali su projekt grupu Rimtutituku u okviru koje su snimili antiratnu pjesmu ‘Slušaj ‘vamo’ koju su izbacili uz pomoć Radija B92 i koju su promovirali kružeći beogradskim ulicama na kamionu 8. Marta 1992. godine.

Tijekom ratnih godina Partibrejkers su u Hrvatskoj bili zabranjeni, a oni su uz svoje razne poraze i pobjede svirali koncerte u Sloveniji, Makedoniji i nekim europskim zemljama, objavljivali kompilacije, razilazili se, okupljali pa snimali nove materijele. 1998. godine ponovno su se vratili u Sarajevo, a u Hrvatskoj su prvi koncert održali tek početkom novog milenija.

 

ČETVRTAK 14.12.2023. #3 dan VIB rođendana: The Strange @VIB

Vrata 20:00 | Koncert 21:15

Ulaznice: 12,00 € / 16,00 € | VIB & Grif bar // Dirty Old Shop

VIB Rođendan 3. dan

Cro-americana velikani The Strange na radost svih ljubitelja kvalitetne glazbe, najavili su povratak na pozornicu zagrebačkog Vintage Industrial Bara, u četvrtak, 14. prosinca. U predblagdanskoj atmosferi posljednjeg mjeseca u godini, The Strange će nastupiti u sklopu rođendanskog programa omiljenog koncertnog kluba u Zagrebu.

Magičnom kombinacijom majstorski odsvirane indie rock americane i osebujnog vokala frontmana Chrisa Eckmana, The Strange će posjetiteljima pružiti još jedno nevjerojatno glazbeno iskustvo.

Bend će za tu priliku pripremiti presjek brojnih uspješnica počevši od posljednjeg EP izdanja “Not Now Not Ever” objavljenog u kolovozu 2021. godine s kojim su nam otkrili svoju optimističniju stranu. Potom će repertoar protegnuti do već poznatih pjesama s hvaljenih i nagrađivanih izdanja “Nights of Forgotten Films”, EP-a “Comin‘ Undone” i nagrađivanog “Echo Chamber” s kojima su potvrdili kultni status.

The Strange je međunarodno priznat bend koji je osvojio srca publike diljem svijeta, a o kojem su pisali prestižni glazbeni mediji kao što su Pitchfork, Rolling Stone i Mojo. Upravo su s izdanjem “Echo Chamber” The Strange pridobili simpatije glazbenih kritičara i osvojili brojne nagrade, koje su se potom nastavile i kasnije. Tako su primjerice 2022. godine bili nominirani za neovisnu glazbenu nagradu Rock&Off u kategoriji najboljeg rock izvođača, koju su također osvojili i 2019. godine. Osim toga, The Strange se mogu pohvaliti i nominacijom za prestižnu IMPALA nagradu za najbolji europski nezavisni album godine. Bend je također proglašen dobitnicima natječaja Internacional Hrvatskog društva skladatelja sa svrhom promoviranja domaće glazbe na međunarodnom tržištu.

 

PETAK 15.12.2023. #4 dan VIB rođendana: Six Pack @VIB

Vrata 20:30 | Koncert 21:15

Ulaznice: 10,00 € /14,00 € | VIB & Grif bar // Dirty Old Shop

VIB Rođendan 4. dan

U petak 15. prosinca punk rock institucija Six Pack vraća se u Zagreb na proslavu rođendana Vintage Industriala.

Ovaj bend 30 godina obogaćuje regionalnu alternativnu scenu, iznjedrivši neke od najljepših ljubavnih tekstova iz regionalne punk pjesmarice, a zadnja poslastica nosi ime Trash!

Osnovani u listopadu 1994. svoj prvi studijski album „Pretnja ili molitva” objavljuju 1995. te iste godine kreću na turneju po Grčkoj. Sljedeći, kultni album „Fabrička greška” (1996.) zbog velikog uspjeha doživio je čak dva reizdanja.

Nasljednik „Minut ćutanja” objavljuju četiri godine kasnije nakon čega su uslijedili odlično prihvaćen album „Musique” (2004.) te „Discover” (2008.), zanimljiv album omiljenih pjesama članova sastava, mahom iz 1980-ih.

Posljednji album „Epicentar”(2011.) stavljen je na besplatan download te ga je u kratkom skinulo više od 50 000 fanova.

 

SUBOTA 16.12.2023. #5 dan VIB rođendana: DJ Mario Kovač Vintage nam se porodi! @VIB

Vrata 20:30 | Ulaz besplatan

VIB Rođendan 5. dan

U subotu 16. prosinca, proslavu VIB rođendana zaključit će vaš omiljeni mixmeister DJ Kovač!

Mario DJ, od milja Kovač, music meister, naš disco jockey, onaj koji žari i pali, glumac, redatelj, doktor teatrologije i dramaturgije, pobrinut će isporučiti amneziju!

Osim što kirurškom preciznošću selektira najbolje od najluđeg, njemu ne manjka niti teatralnosti za vrijeme doktorske glazbene selekcije. Kako i ne bi kad naši šankovi brinu da nitko ne presuši!

Vidimo se u Savskoj 160!

Moglo bi Vas zanimati