14
ožu
2024
Vijesti

Rijeka, 22.-28.4.2024.

Najavljena prva koncertna gostovanja na Impulse Festivalu

Impulse festival 2024. / autorica Petra Vrdoljak

Impulse festival 2024. / autorica Petra Vrdoljak

share

I u 11. izdanju Impulse Festivala riječka publika moći će uživati u aktualnim imenima s nezavisne glazbene scene.

Nemeček predstavlja drugi dio svoje trilogije “Prokletije”, a za groznicu subotnje večeri pobrinut će se trolist bendova: My Pitbull Lucifer, Mižerija i Revirgin. Najglasniju večer u Palachu režirat će veterani scene L.H.D. gdje im društvo pravi bend novijeg datuma, Dobladores de Sonido

PETAK UZ NEMEČEK 

Nemeček je glazbeni projekt koji je prvotno počeo kao solo izvedba Vedrana Živkovića (vokali/tambura), evoluirajući 2022. godine u tročlani bend kojemu su se pridružili Borna Maksan (bubnjevi) i Leo Beslać (klavijature). Na Impulse Festival dolaze predstaviti netom objavljeni drugi dio svoje trilogije “Prokletije” koja duboko uranja u nasljeđe ovih prostora, interpretirajući ga kroz filtere noisea, rocka, psihodelije i ambijentalne glazbe. Prvi dio “Prokletija” je odmah prepoznat kao jedno od najimpresivnijih glazbenih ostvarenja 2021. godine, a po svemu sudeći i njegov nastavak čeka ista sudbina.

Koncertna promocija i ujedno premijerno „riječko ukazanje“ dogodit će se u petak, 26. travnja u The Beertiji. 

Nemeček / foto: Marina Uzelac

Nemeček / foto: Marina Uzelac

SUBOTOM JE LJEPŠE U TROJE 

Subotnji izlazak (27. travnja) na istoj adresi (The Beertija) obilježit će tri benda koji djeluju na relaciji Pula-Zadar-Čakovec.

My Pitbull Lucifer je glazbeni kvartet koji je iznikao iz ostatka dva značajna hrvatska benda – psihodeličnog rock-metal sastava Mighty Zazuum i grindcore grupe Bolesno Grinje. Ovaj čaroban spoj stvara jedinstvenu glazbenu riznicu koja istražuje neobične, ekscentrične zvukove kroz kreativne melodije, eterične vokale i inovativne ritmove. Trenutno su u procesu snimanja novog albuma, a dio novih pjesama predstavit će i na Impulse Festivalu. 

My Pitbull Lucifer / foto: Darko Rajić

My Pitbull Lucifer / foto: Darko Rajić

U fuziji UK anarcho punka i ex-YU post-punka/new wavea u mračnim kutovima Nigdjezemske (autonomnog prostora smještenog u Zadru) nastala je Mižerija. Pjesme imaju snažnu anti-autoritarnu vibru s daškom ekologije i romantizma, a u nekim aspektima njihova glazba zvuči kao logičan slijed posljednjeg benda gitarista Mižerije: Bosonogo djetinjstvo.

Mižerija

Mižerija

Revirgin je glazbeni dvojac iz Čakovca koji čine Karlo Križnik i Paula Gavez, i u tom obliku djeluju od 2019. godine. Nakon albuma prvijenca “Simulations” iz 2022., novim albumom “Moderna Rješenja” (izdan u jesen 2023.) bend se okreće progresivnijem zvuku, uvlačeći techno i dub zvukove u svoje kompozicije, i okrećući se pisanju tekstova na svom materinjem, hrvatskom jeziku.

Revirgin

Revirgin

NAJGLASNIJE U PALACHU 

Najglasniju večer režirat će veterani scene L.H.D., tročlani bend koji čine Lada na basu, Dinko na gitari i Hrvoje na bubnjevima ili još preciznije 3/4 omiljenih The Bambi Molesters. S novom energijom preuzimaju utjecaj soula iz ’60-ih, garaže, psihodeličnog rocka, egzotike i surfanja donoseći cool i nadahnjujući novi zvuk. Potvrda kvalitete je hvaljeni album prvijenac “Off the Grid” koji će napokon predstaviti i pred riječkom publikom u subotu, 27. travnja u Palachu

L.H.D. / foto: Krešimir Nilić

L.H.D. / foto: Krešimir Nilić

Društvo će im praviti iskusna lica s riječke glazbene scene (dovoljno je spomenuti bendove poput Regoč, VEPM, mandelbrot set) okupljena u novi bend, Dobladores de Sonido.

Dobladores de Sonido / foto: Goran Kovačić

Dobladores de Sonido / foto: Goran Kovačić

ULAZNICE

Ulaznice za koncerte u The Beertiji po pretprodajnoj cijeni od 8 eura moguće je kupiti u Dallas music shopu Rijeka i u sustavu Entrio. Na dan koncerta cijena im iznosi 10 eura. Posebna napomena: broj ulaznica je ograničena na 100.

Za koncertnu zabavu u Palachu cijena u pretprodaji iznosi 10 eura, dok će na dan koncerta biti potrebno izdvojiti 13 eura. Prodajna mjesta su Dallas music shop i sustav Entrio.

I u ovom izdanju Impulse Festivala svi studenti riječkog Sveučilišta uz važeću x-icu ostvaruju mogućnost kupnje ulaznica po pretprodajnoj cijeni i na dan koncerta (na ulazu) ukoliko koncert nije rasprodan.

Jedanaesto izdanje Impulse Festivala raspršuje aktualnu glazbu u svim smjerovima i formatima, ponovno ulazeći u nove prostore uz krilaticu: Music is everywhere u trajanju od 22. do 28. travnja. 

Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizuale je zaslužan Studio Praksa.

Festival djelomičo sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odsjek za kulturu, HDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova.

Moglo bi Vas zanimati