14
ožu
2024
Vijesti plus

Arsenov pregled elektronike

Nova izdanja: Alen Selestrin, Cortex Thrill, DJ Ogi & Fabian Freyer, Insolate, Tom Bug & Grooveline

Alen Selestrin, Cortex Thrill, DJ Ogi & Fabian Freyer, Insolate, Tom Bug & Grooveline

share

Donosimo nova elektronička izdanja iz prve polovice ožujka. Prethodni tekst iz serijala je ovdje

Alen Selestrin – EP EX

EP EX je novo izdanje vrijednog zadarskog techno producenta Alena Selestrina. Po uzoru na njegov Sequence iz 2022. i ovaj EP broji čak sedam stvari: tri nova Alenova originala te četiri remiksa. Naslovnu ”EX” remiksirali su njemački, odnosno nizozemski techno veterani Carara i DJ BSR te Ross Hillier, dok remiks za ”Export” potpisuje umaški DJ, producent i promotor Endi Gorjan. EP EX nije prva suradnja Alena Selestrina i Darkneta. Alen je svoj, dosad najuspješniji singl ”Decay” objavio upravo na Darknetu 2020., a potom i 2022. u sedam remikseva, među kojima su bili i oni Carare i DJ BSR-a.

Cortex Thrill – AI Metamorphosis

Duo Cortex Thrill vraća se na Bonzai Records s novim EP-em AI Metamorphosis. Nakon uspješnog Dimensionsa iz listopada 2023. i ovaj je EP objavljen na sublabelu Bonzai Classics. Ivo i Robi, kroz četiri stvari na EP-u, nastavljaju razvijati svoj novi zvuk, spajajući elemente svojih hard trance i techno korijena ranih devedesetih sa suvremenim tech grooveom. Naslovna stvar ”AI Metamorphosis” pojavljuje se u tri verzije, među kojima je i remiks koji potpisuje Belgijanac Anonymize, inače jedan od službenih Bonzai DJ-a/producenata.

Lucas Wirth, Fabian Freyer, DJ Ogi – Rave Session

Novo izdanje na Ogijevoj etiketi Techno Factory djelo je češkog producenta i DJ-a, Lucasa Wirtha, ujedno i nedavnog gosta na Technodromeu u riječkoj Crkvi. Iako je posrijedi kvalitetno i energično techno izdanje, Rave Session ne bi dospio na ovu listu, da se, pored Lucasovog originala, ondje ne nalaze i remiksevi DJ Ogija i Fabiana Freyera, zagrebačkog producenta i sve češćeg gosta na Ogijevim projektima.

Insolate – Woke Up High (On Love)

Nema sumnje da je Insolate vrlo ozbiljno ušla u 2024. godinu. Nakon odličnog Female Alpha EP-a iz siječnja, njeno novo izdanje osvanulo je pod okriljem kultne etikete Bpitch koju vodi Ellen Allien. Woke Up High (On Love) sadrži pet novih stvari u beskompromisnom techno grooveu, već prepoznatljivom za Insolate. Ovo, inače, nije prva suradnja Insolate i Bpitcha – njen ”Retrograde Motion” pojavio se na kompilaciji Ellen Allien We Are Not Alone iz 2020.

Tom Bug & Grooveline – Treat Me Right

I popularni house tandem Tom Bug & Grooveline ima novi EP. Treat Me Right objavljuje Bugov Dobar House, a dolazi u četiri verzije, među kojima su i dva remiksa renomiranog francuskog deep house producenta, Francka Rogera (Real Tone Records). Tomislav (Tom Bug) i Antonio (Grooveline) uspješno surađuju već više od 20 godina, a nakon posljednjeg uspješnog perioda, ovim izdanjem najavljuju i skorašnji izlazak zajedničkog albuma Copy Machine.

Moglo bi Vas zanimati