09
tra
2024
Vijesti

Rock festival, radionice za djecu i boravak u prirodi

Najavljena Puna šuma rokenrola

Puna šuma rokenrola

Puna šuma rokenrola

share

Puna šuma rokenrola, festival koji 2024. godine ulazi u drugu godinu svojeg službenog postojanja.

Dva dana pokraj šume u prirodi, kampiranje, radionice za klince, demo festival, revijalni dio rock festivala drugog dana uz etablirane bendove, kasno poslijepodnevna shema iliti after-work satnica.

U nastavku donosimo ono što sami organizatori govore o festivalu.

KAKO JE SVE POČELO

Koprivnička grupa entuzijasta okupljena oko rock osovine „Ogenj“ pokrenuli su jedan, danas, mali rock festival. Zapravo, rock festival koji je nastao kao odgovor na razna zatvaranja i zabrane 2020. Tada je to postao bijeg od tih istih zabrana i okupljanja, i prilika za ponovno druženje. Daleko od javnosti, gotovo „na crnjaka“ bez znanja nadležnih službi, kršili smo pravila okupljanja i skupili rock ekipu po prvi puta u šumi, na privatnom imanju, bez pozornice, bez puno logistike no s punim srcem i velikom željom. 

Puna šuma rokenrola / foto: Dinko Šimac

Puna šuma rokenrola / foto: Dinko Šimac

Novost za ovaj naš kraj jest demo festival. U samim začecima krenuti lokalno kako bi u budućnosti ti bendovi djelovali globalno kao njihovi organizatori danas. 

Prve godine festivala prijavilo nam se preko 40 bendova iz cijele regije, što je samo dokaz da nam nedostaje „pozornica“ i da rock je itekako živ. 

Dobro je istaknuti i zelenu notu festivala, jer smo donacijom HŠ-a posadili 60ak šumskih sadnica što hrasta, što bukve, tako da širimo šumu i svježi zrak uz zvukove rokenrola i u pravom smislu te riječi.

UVJETI I PRIJAVE

Raspis demo festivala objavljen je na FB stranicama Pune šume rokenrola, uvjeti koje bendovi moraju zadovoljiti su da spadaju u jedan od žanrova rokenrola (pod time mislimo da u svom izričaju koriste instrumentarij – bubanj, gitare, bas kao bazu, te su nadopune svim ostalim instrumentima dobrodošle), isto tako prihvatljivi su i kantautori u svom akustičnom izdanju. Ono što je najbitnije je da bend ima materijala za odsvirati 20 minuta, i da barem jedna stvar je AUTORSKA. Bendovima koji prođu prvu fazu odabira za nastup na festivalu osigurava im se jednaka minutaža nastupa, logistička potpora i uvjeti kako tehničke tako i logističke prirode. Zavisno od interesa prijavljenih bendova, odabire se 4 benda za nastup na festivalu, 28. lipnja 2024. Rok za dostavu materijala je 15. svibanj, dok objava odabranih bendova je 01. lipnja. Prijava se vrši putem google obrasca.

Puna šuma rokenrola / foto: Dinko Šimac

Puna šuma rokenrola / foto: Dinko Šimac

Festival je natjecateljskog tipa te oni najbolji, najatraktivniji, najperspektivniji u mogućnosti su osvojiti nagrade pripremljene od strane organizatora. Stručni žiri bira najperspektivniji bend, dok publika bira svoje favorite..

Žiri. U žiriju na samom festivalu sudjeluju predstavnici profesionalaca iz svojih kategorija – glazbenici, mediji, organizatori, ljudi u glazbenom showbizu,…

Svim bendovima osigurana je okrepa u vidu hrane i pića, promocija kroz društvene mreže i ostale kanale promocije u sklopu samog festivala, osigurana je oprema za nastup kao i kvalitetan razglas i ton majstor. Ono ne materijalno i nemjerljivo je zagarantirano – iskustvo nastupa među vršnjacima, pred profesionalnom glazbenom publikom i žirijem.

Puna šuma rokenrola / foto: Dinko Šimac

Puna šuma rokenrola / foto: Dinko Šimac

Prvi dan festivala, HDS-ZAMP priprema nam školicu i malo predavanje o autorstvu i pravima, klinci u hladovini izrađuju nova umjetnička likovna djela, dok nakon puno rokenrol glazbe odmorite uši uz Teatar u šumi. Kad saznamo pobjednika Pune šume rokenrola 2024., slijedi after uz logorsku vatricu, smiraj dana, i brojanje zvijezdi na predivnom podravskom nebu.

Drugi dan festivala kreće dovoljno rano da se stignemo odmorit od prvog dana te da ne kolabriramo do kasno u noć. Otvaraju ga mlade snage HR rocka, a točku na „i“ stavljaju vrući domaćini. 

Obiteljska shema na potenciju, opuštenost, mir u skladu s prirodom i hladna Zmajska na točioniku. 

Vidimo se 28. i 29.06. na Punoj šumi rokenrola <3

Moglo bi Vas zanimati