09
tra
2024
Vijesti

3. koncert JazzHR sezone u MD Lisinski i Institutu Liszt

Gábor Antal Trio, Fanni Pósa Quartet i Unleashed Cooperation na JazzHR festivalu

JazzHR festival - 3. koncert sezone

JazzHR festival - 3. koncert sezone

share

Treći koncert JazzHR sezone je pred nama!

S dolaskom proljeća u srijedu, 24. 4. – ponovno od 19:30 sati u mali Lisinski stiže novi niz sjajnih međunarodnih glazbenika. Dosad iz Italije i Slovenije, ovaj put iz Mađarske i Poljske!

Ona je jedina diplomantica jazz roga u Grazu, Rotterdamu i Kölnu, a s obzirom da na tim prestižnim jazz akademijama nisu imali rog kao smjer, morali su je podučavati drugi jazz glazbenici poput trombonista.

Ime joj je Fanni Pósa, rođena je u mađarskoj obitelji, a srednju glazbenu školu polazila je u Subotici, gdje je uz rog završila i – pazite sad – kontrabas. Na JazzHR-u nastupa sa svojim kvartetom, početkom godine u Beču snimila je i svoj prvi autorski album s glazbenicima s kojima će ga predstaviti i u Lisinskom, a njezin nastup nešto je što sigurno niste doživjeli.

Fanni Pósa / foto: Jože Požrl

Fanni Pósa / foto: Jože Požrl

Nakon tog iskustva, još iste večeri od 20:30 sati stiže originalna petorka vrhunskih glazbenika iz Poljske i nazivaju se Unleashed Cooperation. Kada su smišljali naziv banda riječ cooperation (suradnja) imala je za njih veliku važnost. Vjerovali su, kažu, da je suradnjom moguće promijeniti svijet na bolje. Istu životnu filozofiju primjenjuju i u glazbi.

Unleashed Cooperation

Unleashed Cooperation

Naslovnicu njihova prvog albuma krasi afrički etnički uzorak koji su preuzeli s jakne njihova saksofonista. Danas na svojim koncertima svi članovi banda nose afričku etničku odjeću. A kakvi su njihovi nastupi? Kritika kaže da nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

No to nije sve, zato što još istoga dana od 18:00 u Institutu Liszt na Europskom trgu na JazzHR-u gostuje i Gábor Antal Trio, dok nas nakon glavnog programa od 22:30 tu očekuje jam session & afterparty.

Gábor Antal Trio

Gábor Antal Trio

Iz JazzHR-a stoga poručuju: srijeda 24. 4. je dan za jazz. Ne propustite vrhunske koncerte i glazbenike powered by JazzHR!

Moglo bi Vas zanimati