21
ruj
2024
Vijesti

Poznati su datumi održavanja

Najavljeno novo izdanje SHIP festivala

SHIP 2025.

share

Još se nismo oporavili od drugog, a već znamo datum trećeg SHIP festivala

We Move Music Hrvatska ne odmara; nakon drugog izdanja SHIP festivala, najavili su i treće koje će se održati od 11. do 14. rujna 2025. godine.

Od danas pa do 1. listopada u prodaji su Super Early Bird ulaznice za cijeli festival kao i Pro-Pass ulaznice po najpovoljnijim cijenama.

KUPI ULAZNICE

SHIP 2025. - Early bird ulaznice

SHIP 2025. – Early Bird ulaznice

Odmah krećemo s pripremama za treće izdanje dok smo još puni energije i nadahnuća. Sve ono što želimo da bude još bolje, na još višoj razini, trenutno zapisujemo i uskoro ćemo krenuti u realizaciju, kako bi treće izdanje festivala bilo još jače“, kaže Davor Drezga, direktor SHIP-a. Iako, sudeći po reakcijama publike, brojnim imenima koja su se popela na šibensku pozornicu, ali i profesionalcima iz glazbene branše koji su se odazvali pozivu – ne treba puno mijenjati. Kritike su odlične, izvođači zadovoljni, a publika još i više.

SHIP 2025. - Pro pass ulaznice

SHIP 2025. – Pro-Pass ulaznice

U četiri dana ovogodišnjeg SHIP-a, preko 40 izvođača predstavilo se na 6 pozornica, a više od 90 gostiju/panelista/profesionalaca iz cijelog svijeta sudjelovalo je na panelima, umrežavanju i koncertima. U moru vrhunskih glazbenika, kao i jedne glazbene tribine, teško je izdvojiti jedan bend ili jednog izvođača, s obzirom na to da su svi bili jednako zanimljivi gostima festivala. Atmosferu ovogodišnjeg SHIP festivala možda najbolje dočarava službeni aftermovie.

Sada kada smo definirali datum sljedećeg SHIP-a, uskoro ćemo znati i datum otvaranja prijava bendova. Ove godine se prijavilo više od tisuću bendova, što je bilo veliko i ugodno iznenađenje, s obzirom na to da je ovo tek druga godina festivala. Očekujemo ponovno veliki broj prijava za 2025. godinu. Očekuje nas svakako težak i zahtjevan posao u odabiru onih koji će izaći na pozornicu u Šibeniku“, rekao je Mirko Burazer, glavni operativni direktor SHIP-a.

SHIP 2024. / foto: Valerio Baranović

SHIP 2024. / foto: Valerio Baranović

Lokacija za 2025. godinu potvrđena je bez posebnog razmišljanja – Šibenik. Razloga je više nego dovoljno: “Lokacija SHIP-a više nije upitna. Ovo je naš grad, grad SHIP-a, grad u kojem se svi osjećamo dobro i koji, zahvaljujući svojim izvrsnim lokacijama posvećenim glazbi i kulturi, može pružiti sve što glazbenicima i publici treba. Showcase festival je složena stvar, zahtijeva mnogo dobrih lokacija i različitih sadržaja – od koncerata do promocija i glazbenih tribina, a Šibenik sa svojim tvrđavama, Azimutom, Arsenom i Tunelom apsolutno i više nego zadovoljava sve kriterije koje tražimo“, rekao je Dražen Baljak, predsjednik We Move Music Croatia.

Frane Tomašić, glavni tajnik We Move Music Hrvatska, zahvalio je svima koji su ih podržali u organizaciji: “Prije svega hvala osnivačima We Move Music Hrvatska što su prepoznali potrebu tržišta za osnivanjem ovog ureda. Veliko hvala Ministarstvu kulture i medija na potpori u organizaciji ovako velikog i zahtjevnog festivala, hvala Gradu Šibeniku, Županiji, Turističkoj zajednici, gradskim institucijama i svim sponzorima. Nadamo se da ćemo i sljedeće godine uspjeti dati sve od sebe da opravdamo njihovo povjerenje kao i povjerenje cijele glazbene industrije“.

Festival SHIP organizira We Move Music Croatia (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a festival podržava Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica, HDS ZAMP, Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Croatia Airlines i FlixBus.

 

Moglo bi Vas zanimati