14
velj
2024
Vijesti

Grapevine Babies, Iz@ & Borgie i Lei

Noć riječkih bendova u Pogonu kulture

Pogon kulture

share

Noć riječkih bendova u Pogonu kulture

Pogon riječkih bendova novi je program Pogona kulture kojem je za cilj ugostiti nekoliko riječkih bendova u jednoj noći. Na pravoj takvoj večeri, 16.02. s početkom u 21 sat, u trileru funka, rocka i garagea nastupat će bendovi Grapevine Babies, Iz@ & Borgie i Lei.

Grapevine Babies je funk grupa koja dolazi iz Rijeke i s Krka. Frontmen i prateći gitarist benda Luka Adžić-Kapitanović, zaslužan je za aranžmane i tekstove pjesama. Groove podloga benda sastoji se od bubnjara Kristijana Baljarevskog, perkusionista Ivana Polonija, klavijaturista Karla Lovrića i basista Svena Marenkovića. Leđa im čuva puhačka linija koju čine trubač Krešimir Kunda, trombonist Petar Tepšić, tenor saksofonist Franjo Črnjarić te alt saksofonistica Petra Zoretić. Za podizanje dlaka na rukama zaslužan je glavni gitarist Dario Arifović, a soul premaz daju tri vokalistice – Lucija Morić, Dana Bajčić i Lucija Kosić Palić.

Energični fanki rifovi, neobični ritmovi i harmonije te žestoke rock solaže, samo su dio arsenala u opusu koji nudi spoj navedenih umova. Inspiraciju nalaze u raznim žanrovima i izvođačima poput: Funkadelic; Parliament, Frank Zappa, RHCP, Stevie Wonder, Talking Heads, Sly and the Family Stone i mnogih drugih.

Grapevine Babies / foto: Borut Brozović

Grapevine Babies / foto: Borut Brozović

Izet Medošević i ritam sekcija Borgie na okupu su od 2015.godine, tj. od izdavanja Izetovog samostalnog albuma prvijenca “Granulo je sunce”, a ubrzo je uslijedio drugi album “Opera u Sydneyu”. Izet je na sceni aktivan od ranih 1990-ih, kada je predvodio rock `n` roll nihiliste Avlijanere koji su bili itekako zapažen bend. Potom je uslijedio bend OŠ Sulud III i tako se stiglo do Borgiea kojeg već duže vremena čine: Igor Domijan na bubnjevima, Ivan Sindičić na gitari i Bero na basu. Kroz godine se skupilo puno upečatljivih svirki i koncerata od kojih treba istaknuti otvorenje EPK 2020, koncert s USA garage legendama Bellrays u Ilirskoj Bistrici, nekoliko nastupa u kultnom Zg klubu KC Mesnička. Izet i Borgie aktualno rade na novom albumu Afterstroke overdrive, koji bi trebao izaći u proljeće ’24. Pjesme s ovog albuma će biti prezentirane publici na ovom koncertu u Pogonu kulture, a radi se o prepoznatljivom rock `n` roll zvuku s uvijek originalnim i zanimljivim Izetovim tekstovima.

Izet Medošević i ritam sekcija Borgie

Iz@ & Borgie

Lei je tročlani rock sastav nastao 2020. godine, kojeg čine Mauro Budak (gitara/vokal), Ivan Banović (bas gitara) i Denis Šerer (bubanj). Od osnutka izdali su 3 singla, “Modra”, “Tišina” i “Sebi”, a pjesma “Hodam” iskorištena je kao uvodna špica u dugometražnom filmu “Yunaci rocka”. Dovršavaju svoj prvi album koji bi trebao biti gotov u proljeće 2024. godine, a u Pogon kulture stižu željni pozornice.

Lei

Lei

Moglo bi Vas zanimati