13
velj
2024
Vijesti

Za Pulu već prodano pola kapaciteta

Simple Minds počeli Global Tour s kojom dolaze u Arenu

Simple Minds

Simple Minds

share

Simple Minds, legendarni škotski rock bend, započeo je svjetsku turneju u sklopu koje po prvi puta stižu u pulsku Arenu u srijedu 3. srpnja 2024. Prodano je već pola kapaciteta Arene, a povoljnije ulaznice za koncert dostupe su do 25. veljače.

Veliki interes za pulski nastup dokazuje i činjenica da su ulaznice do sada kupili fanovi iz čak 25 zemalja. Simple Minds još jednom dokazuju da su miljenici publike, a kapacitet dvije tisuće godina starog amfiteatra se brzo puni. Najspektakularniji koncertni prostor na otvorenom u Hrvatskoj bit će savršena pozornica na kojoj će podsjetiti na megahitove iz cijele karijere.

Simple Minds upravo završavaju prvi dio Global Toura 2024 s čak 12 nastupa u arenama po Australiji i Novom Zelandu od kojih su većina unaprijed rasprodani. Sredina ožujka označit će nastavak koncerata koji kreću iz UK-a po Europi, uz neke već rasprodane koncerte, a ljetni dio turneje rezerviran je za velike open air nastupe uključujući i njihov prvi koncert u pulskoj Areni. 

Od 70-ih naovamo Simple Minds su se izgradili kao jedan od najpoznatijih bendova iz UK-a, prodajući više od 60 milijuna ploča diljem svijeta, sa singlovima na prvim mjestima ljestvica na obje strane Atlantika. Bend ima upisano i čak pet broj jedan albuma u UK-u – “Sparkle In The Rain” (1984), “Once Upon A Time” (1985), “Street Fighting Years”, kao i snimku “Live In The City Of Light” (1987), te kompilaciju “Glittering Prize 81/92”.  

Kroz zadnje desetljeće pokazali su da su i dalje glazbena sila koja nastupa pred desetcima tisuća fanova diljem svijeta. Bezvremenski katalog hitova uključuje klasike “Don’t You (Forget About Me)”, “Alive & Kicking”, “Belfast Child”, “Promised You A Miracle”, “Glittering Prize”, Waterfront”, “Sanctify Yourself”, “Someone Somewhere in Summertime”, “Alive and Kicking”, “Sanctify Yourself” kao i brojne druge iz više od četiri desetljeća karijere.

Simple Minds su i dalje poznati kao fantastičan live bend s višesatnim nastupima. The Guardian piše da bend izgleda kao da je tek počeo karijeru i donosi nepokolebljivu energiju. Istovremeno dokazuju i kreativnu snagu, pa album iz 2015. “Big Music” mediji opisuju kao njihov najbolji u zadnjih 30 godina, “Walk Between Worlds” ih je odveo na veliku turneju po SAD-u dok se posljednji “Direction Of The Heart” upisao na top 10 lista najboljih albuma diljem svijeta. Jedan od najvažnijih otočkih pop rock bendova u povijesti, predvođen Jimom Kerrom, vraća se u Hrvatsku nakon rasprodanog koncerta na zagrebačkom stadionu Šalata u lipnju 2022. U pulsku Arenu ovog ljeta Simple Minds donose najvažnije pjesme iz svog prebogatog kataloga. 

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 64 eura za parter stajanje, 83 eura za tribinu sjedenje i 48 eura za sektor trava gore stajanje, a cijene vrijede do 25. veljače. Dan nakon, 26. veljače, cijena ulaznice se penje za 5 eura za svaki sektor. Tako će za ulaznice trebati izdvojiti 69 eura za parter stajanje, 88 eura za tribinu sjedenje i 53 eura za sektor trava gore stajanje

Ulaznice se mogu kupiti na Eventim.hr i svim prodajnim mjestima Eventima, Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu u Rijeci.

Moglo bi Vas zanimati