05
ožu
2024
Vijesti

BADBADNOTGOOD

Novo ime 11. koncertne sezone na šibenskoj tvrđavi

BADBADNOTGOOD na Tvrđavi sv. Mihovila

BADBADNOTGOOD na Tvrđavi sv. Mihovila

share

Deseti rođendan Tvrđave sv. Mihovila slavit će se 28. svibnja uz BADBADNOTGOOD, kanadski instrumentalni bend i produkcijski tim iz Toronta!

Riječ je o bendu koji se proslavio svojim jedinstvenim spojem jazza, hip-hopa i elektroničke glazbe, a vrlo brzo nakon osnivanja stekao je zavidnu reputaciju zbog svoje inovativnosti i nevjerojatnih live nastupa.

Tvrđava sv. Mihovila

– Tvrđavu sv. Mihovila otvorili smo prije punih deset godina, a s preko 200 događanja, naša pozornica postala je najsnažniji brend grada i omiljena ljetna koncertna destinacija. Žanrovska raznovrsnost, kvalitetan, inovativan, suvremen i relevantan program, kao i brojne suradnje ostvarene na lokalnoj, nacionalnoj, ali i međunarodnoj razini najvažnije su točke našeg rada u proteklih deset sezona, nedavno okrunjenog i priznanjima struke – nagradama Ambasador i Elektor, objema u kategoriji događaj godine za fantastičan koncert Bonoba protekloga ljeta – ističe Morana Periša, voditeljica programske produkcije Tvrđave kulture Šibenik.

Sve koji žele proslaviti prvi veliki, okrugli rođendan Tvrđave sv. Mihovila, poziva na koncert 28. svibnja.

– Sve što radimo, radimo za našu publiku, pa vas stoga pozivamo da zajedno proslavimo rođendan s još jednim glazbenim bombonom kojeg ne želite propustiti poslušati uživo – BADBADNOTGOOD, 28. svibnja i vidimo se na Tvrđavi sv. Mihovila, nadam se zajedno i u najboljoj atmosferi i u sezonama koje su pred nama – zaključuje Periša.

BBNG su 2010. godine osnovali basist Chester Hansen, klavijaturist Matthew Tavares i bubnjar Alexander Sowinski, a godine 2016. pridružio im se Leland Whitty. Godinu nakon osnivanja, objavili su prvi album ‘BBNG’, a od tada su izdali još pet albuma redom odlično prihvaćenih od kritičara.

Njihov zvuk ima nostalgični, ali istovremeno i suvremeni prizvuk. BBNG surađivali su s nekim od najvećih imena hip-hop scene kao što su Wu-Tang Clan, Earl Sweatshirt, Mick Jenkins, Kendrick Lamar, Ghostface Killah i mnogi drugi.

Nakon godina provedenih na turneji, bend je napravio pauzu prije nego je počeo raditi na zadnjem projektu, albumu Talk Memory. BBNG se na njemu vraća svojim instrumentalnim korijenima. Kako ističu članovi benda, pjesme su ‘živa materija’ koja se mijenja, evoluira i prilagođava različitom okruženju, čime su se vodili stvarajući Talk Memory koji je nastajao tijekom dvije godine. Umjesto improvizacije i nadopunjavanja kompozicija koje se inače događaju na koncertima, taj proces preselili su u studio. Zanimljivo je i da su Talk Memory snimili u analognom studiju ostajući autentični ne koristeći pomoć interneta.

Osim po odličnim albumima, bend je postao nadaleko prepoznatljiv po svojim ‘naelektriziranim’ nastupima uživo. Njihovi koncerti dokaz su glazbene sposobnosti glazbenika, dok individualni talenti članova na pozornici uvijek dolaze do izražaja, stvarajući posebnu energiju. Posebno je impresivna njihova sposobnost privlačenja i zadržavanja pozornosti publike vještinama improvizacije i zaraznom energijom.

Uz BADBADNOTGOOD, na Tvrđavi sv. Mihovila su u sklopu jedanaeste koncertne sezone najavljeni nastupi Gregoryja Portera 22. srpnja za koji su ulaznice već rasprodane, Krudera&Dorfmeistera 3. kolovoza te Trentemøllera 14. kolovoza. Za rujan je najavljeno i drugo izdanje SHIP Festivala kojeg otvara bend !!! (CHK CHK CHK).

ULAZNICE 

Prvi set ulaznica dostupan je od srijede 6. ožujka po cijeni od 30 €, a nakon toga cijena će iznositi 35€. Ulaznice će prva 24 sata biti dostupne isključivo korisnicima Mastercard® kartica u sustavu Eventim, a svi ostali do njih mogu od četvrtka 7. ožujka u podne u sustavu Eventima i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen u Šibeniku.  Članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust od 10% na ulaznice kupljene u Kući umjetnosti Arsen.

Moglo bi Vas zanimati