05
ožu
2024
Vijesti

Koncertom u Vintage Industrial Baru

Veja u Zagrebu promovira vinilno izdanje albuma “Škura ura”

Veja u Vintage Industrial Baru

Veja u Vintage Industrial Baru

share

Istarska world music grupa Veja stiže 20. 3. (srijeda) u zagrebački Vintage Industrial Bar! Povod koncertu je nedavni izlazak vinilnog izdanja hvaljenog aktualnog albuma “Škura ura”. 

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 13 eura mogu se kupiti online putem sustava CoreEvent ili na njihovim prodajnim mjestima. Bend će imati promociju i u Puli 16.3. u Klubu Kotač.

Veja dolazi iz Pazina i na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu istarskog poluotoka. Od samoga početka svog djelovanja skupina je uzimala motive iz tradicijske glazbe Istre kako bi u vlastitim modernijim aranžmanima takvu glazbu predstavila publici. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju. Sama riječ “veja” znači “obred bdjenja”, također to je naziv za granu i staro ime za grad Krk.

Veja by Ira & John

Ideju o osnivanu benda pokrenuo je Goran Farkaš još 2007. godine, kada je započeo s istraživanjem istarske tradicijske glazbe. Inače, Goran je istaknuti, svestrani i aktivni etno stvaratelj. Osim što je muzikolog i etno istraživač, pokrenuo je već sad dobro poznati TradInEtno Festival koji se održava od 2009. godine.

Njihov prvi album, “Dolina mlinova” iz 2014. godine pokazao je njihovu snagu i predstavio bend kao jedan od zanimljivijih trad/etno bendova iz Hrvatske. “Dolina mlinova” je postala instant klasik u world music krugovima, a Veja bend kojeg se naprosto mora slušati, posebno doživjeti uživo.

Veja

Odličan novi album “Škura ura” bend je najavio pjesmom “Teško majki”, dok je sami album izašao početkom lipnja 2022. godine. Ovo hvaljeno izdanje može se poslušati na svim standardnim streaming servisima dok je početkom godine, popraćena novim spotom za pjesmu “Škura ura” izašlo i vinilno izdanje albuma!

Članovi:
Goran Farkaš – vokal, mih, violina, gajde
Saša Farkaš – udaraljke, gitara
Marko Pernić – back vokal, harmonika, gitara
Ljuban Rajić – cajon, udaraljke
Sebastijan Demark – bas gitara
Marijan Jelenić – dizajner zvuka

Moglo bi Vas zanimati