05
tra
2024
Vijesti

Zadar 2024.

Objavljeni rezulati natječaja za 2. Festival glazbe "Glas kantautora"

1. Festival glazbe Glas kantautora / foto: Bojan Bogdanić

1. Festival glazbe Glas kantautora / foto: Bojan Bogdanić

share

Iako je u raspisanom natječaju za 2. Festival glazbe “Glas kantautora” Zadar 2024. bilo najavljeno da će se rezultati objaviti 1. travnja udruga “Stihovi i Note”, organizator festivala, zbog velikog broja prijava objavila ih je ipak kasnije i to tek s današnjim danom.

Kako saznajemo od Vesne Benić umjetničke ravnateljice i idejnog pokretača ovog festivala razlog tome je bio što su ove godine zaprimili veliki broj prijava, točnije 39 kantautora prijavilo je svoje pjesme.

Članovi užeg organizacijskog odbora izabrali su 15 kantautora koji će 26.9. nastupati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače:

 1. Anđela Grubišin Ković –„Revival“ – Tribunj
 2. Ninna Viguc & E.H.O. –„Balada“ – Zagreb
 3. Davor Solanović –„U hladu mog bonsaija“ – Osijek
 4. Ivan Ivanišević – „Vlakovi“ – Split
 5. Karla Miletić- „Lice u ogledalu“Zadar
 6. Lana Škrgatić Puž –„Slobodna“ Zagreb
 7. Lucas –„Svejedno“ -Dubrovnik
 8.  Mario Markešić Maneto –„Igra bez imalo stila“ -Duga Resa
 9. Mateo Jović –“Molitva dobrom anđelu”– Zadar
 10. Petar Nižić&BackBeat – „Nestala bez traga“ – Split
 11. Dražen Čuturić“Sviraj gitaro” – Zagreb
 12. Robert Grgić – “Tajne zore” – Stuttgart
 13. Estera Stojko -Tražim te”  Logatec /Slovenia
 14. Valter MilovanMaer – “Volio bih te sresti” – Pula
 15. Cansambl –“Stvari ljeta” – Novi Vinodolski

Na festivalu se izvodi šansona, pop, rock glazba i natjecateljskog je karaktera. Dodijelit će se nagrada za najbolji tekst, nagrada za najbolju glazbu, nagrada za najbolju interpretaciju i nagrada “Glas kantautora”. Na pozornici kantautori će nastupati u kombinacijama solo, duo, trio ili kvartet. Sva izvođenja će biti u unplugged verziji (elektro akustični instrumenti). Organizatori će za pozornicu osigurati razglas i elektro klavir. Podsjetimo se prošle godine nagradu za međunarodni 1. Festival glazbe “Glas kantauora” Zadar 2023 osvojila je Lana Škrgatić Puž za skladbu “Samo u tami”. Lana je svestrana vrhunska umjetnica, multiinstrumentalistica, svira saksofon, flaute i klavijature. Profesorica je glazbene kulture u ”The American International School of Zagreb”. Lanu je pratila Tea Mišković na bas gitari i Ivan Puž na cahonu.

A tko će osvojiti ove godine glavnu nagradu “Glas kantautora” odlučit će stručni ocjenjivački žiri na sam dan održavanja festivala.

Ravnatelj festivala Davor Petrović i umjetnička ravnateljica Vesna Benić zahvaljuju svima koji su poslali svoje prijave, a kantautore  koji nisu odabrani ohrabruju da nastave sa svojim kreativnim glazbenim stvaralaštvom i poručuju kako ovim putem čestitaju izabranim.

Moglo bi Vas zanimati