02
sij
2024
Vijesti

HNK u Zagrebu

Šišmiš Krešimira Dolenčića na platformi OperaVision

Opereta Šišmiš

N27_0679

share

Operetu Šišmiš Johanna Straussa mlađega 4. siječnja 2024. godine putem platforme OperaVision gledat će ljubitelji opere i gledatelji u cijelom svijetu. Komičnom operetom u tri čina Die Fledermaus/Šišmiš u režiji Krešimira Dolenčića ravnat će dirigent Ivan Hut, a moći će se pratiti putem OperaVision platforme na službenoj YouTube stranici: www.youtube.com/OperaVision.

Opereta Šišmiš

Premijera operete održana je 29. prosinca 2022. godine, a snimku operete moći će se gledati sve do lipnja 2024. godine.

U opereti Šišmiš uloge tumače Domagoj Dorotić, Valentina Fijačko Kobić, Marija Kuhar Šoša, Ljubomir Puškarić, Filip Filipović, Emilia Rukavina, Ozren Bilušić, Ivo Gamulin, Josipa Bilić, Drew Jackson, a nastupaju i zbor i orkestar Opere HNK u Zagrebu.

Opereta Šišmiš

Do danas je zagrebački HNK ostvario uspješnu suradnju na platformi prijenosom predstava Medij, Turandot, Ero s onoga svijeta, Nikola Šubić Zrinjski i Lennon koje su vidjele tisuće gledatelja i ljubitelja opera.

OperaVision jest platforma namijenjena promicanju opere i umjetničkih izvedbi preko  interneta. Neprofitan je to projekt koji kazalištima diljem Europe omogućuje iznimno veliku vidljivost projekata, umrežavanja i mogućnost međunarodnih gostovanja i razmjena, a financira se iz programa Europske komisije Kreativna Europa te promiče opernu umjetnost koristeći se novim tehnologijama.

OperaVision osnovala je organizacija Opera Europa, najveća neprofitna udruga koja okuplja najveće operne kuće iz Europe, poput La Monnaie iz Bruxellesa, Royal Opera House iz Londona, Opere Frankfurt, Teatra Real iz Madrida, Royal Swedish Opere iz Stockholma, a među kojima je i HNK u Zagrebu kao matično hrvatsko kazalište.

– HNK u Zagrebu

 

 

 

 

Moglo bi Vas zanimati