17
lip
2023
Vijesti

DANI FRANKOFONIJE

Elvis Stanić i Alba&Leo "La vie en jazz" na otvaranju 18. Ljeta na Gradini

Otvaranje 18. Ljeta na Gradini

Elvis Stanić i Alba&Leo

share

U subotu, 17. lipnja 2023., na Trsatskoj gradini Francuska alijansa Rijeka organizira koncert Elvisa Stanića i Albe&Lea povodom “Dana frankofonije 2023. u Rijeci” čime će upriličiti otvaranje 18. Ljeta na Gradini.

ljeto na gradini

“La vie en jazz” jedinstveni je program kojim će vas Alba&Leo i Elvis Stanić odvesti na putovanje kroz šarmantne note francuske šansone i jazza.

Otvaranje 18. Ljeta na Gradini

Alba&Leo @ jazz hr by Matej Grgić

Alba&Leo

Alba&Leo, riječki je duo poznat po nekonvencionalnim obradama i “augmented reality” zvuku koji stvaraju korištenjem tehnike live loopinga, ispreplitanjem šansonijerskog nijansiranja riječi i instrumentalnog poimanja glasa, te drugačijim pristupom akustičnoj gitari.

Elvis Stanić

Elvis Stanić, jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista koji je u svojoj karijeri nanizao preko 30 Porina u domeni jazz i zabavne glazbe, u ovom će nas glazbenom rendez-vousu počastiti virtuoznošću na svojem prvom instrumentu – harmonici.

Oduvijek posvećen spajanju mediteranske melodioznosti i jazza, njegov je profinjeni senzibilitet inspiriran francuskom školom jazz harmonike predvođenom Richard Gallianom, o čemu svjedoči i njegov najnoviji projekt pod nazivom “French touch”.

Otvaranje 18. Ljeta na Gradini

Repertoar trija “La vie en jazz” čine bezvremenske skladbe Jacquesa Brela i Charlesa Aznavoura, jazz “standardi” koji nose potpis Jacquesa Préverta, gypsy jazz prizvuci, te autorske pjesme i suvremene skladbe na francuskom jeziku.

Otvaranje 18. Ljeta na Gradini

Elvis Stanić

Ovim glazbenim spektaklom trio će u francuskom štihu prirediti uvod u dugo i toplo ljeto.

Ulaz je slobodan.

 

– Ljeta na Gradini

Moglo bi Vas zanimati